UEFA nema milosti

Juventus će priznati da je kriv, ali svejedno će biti izbačen iz evropskih takmičenja?!

Esmer Oštraković

Kako prenose italijanski mediji, Juventus će predložiti nagodbu sa nogometnim vlastima u Italiji.

Naime, uprava Juventusa je spremna na ovaj potez, te će priznati krivnju zbog slučaja koji uključuje navodne nepravilnosti u isplatama plata igračima.

Navodno će Juventus predložiti plaćanje kazne od još dva ili tri oduzeta boda uz već oduzetih deset bodova u ovoj sezoni.

Ročište pred sudom Italijanskog nogometnog saveza biti će održano danas, te bi ubrzo trebalo biti poznato kakav je konačan ishod.

Ovo bi označilo i da bi sve bilo završeno prije kraja tekuće sezone u Seriji A, a Juve bi završio na sedmom mjestu.

To bi značilo da ne bi igrao Ligu prvaka, nego bise kvalifikovao za mjesto u Konferencijskoj ligi za narednu sezonu.

Ipak, kako tvrde mediji iz Italije Juventus će skoro pa sigurno izgubiti i to mjesto zbog sankcija koje mu priprema UEFA.

UEFA provodi zasebnu istragu, a navodno Juventus čeka izbacivanje iz evropskih takmičenja iako to iz ovog kluba negiraju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Juventus je ranije negirao krivnju i tvrdili su da su njihovi računi u skladu sa praksom fudbalske indostrije.

Kao dio slučaja, Andrea Agnelli koji je bivši predsjednik Juventusa i još 11 zaposlenika rizikuju suđenje, te ostaje da vidimo šta će se dogoditi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.