AC Milan slavio u Torinu i dokrajčio očajni Juventus
Torinski velikan igra katastrofalnu sezonu i ostao je bez plasmana u Ligu prvaka (Foto: EPA)

Rossoneri u Ligi prvaka

AC Milan slavio u Torinu i dokrajčio očajni Juventus

M. Šljivak

AC Milan je u derbiju 37. kola italijanske Serie A savladao Juventus u Torinu s 1:0 i kolo prije kraja je osigurao plasman u Ligu prvaka. Juve je ovim porazom izgubio sve šanse za elitno takmičenje, ali u posljednjem kolu ima šansu da se domogne Evropske lige.

Milan je zaista odličnom defanzivnom igrom pobijedio Juventus u Torinu i osigurao je plasman u Ligu prvaka, te im posljednje kolo neće imati previše značaja. Torinski velikan je se s druge strane oprostio od elitnog takmičenja i Bianconeri se od domaće publike opraštaju na katastrofalan način.

Utakmica je otvorena veoma dobro s obje strane. Milan je na otvaranju bio nešto bolji, imao je Messias dobar šut, a zatim Juve preuzima kontrolu nad utakmicom.

Juan Cuadrado je u 14. minuti iskušao Mikea Maignana, nije uspio zabiti, a Rossoneri deset minuta kasnije prijete preko Tonalija, no nije bilo promjene rezultata.

Moise Kean je u 32. minuti iskušao Maignana, Francuz ponovo brani, a onda u 40. minuti na scenu stupa čudesni francuski napadač Olivier Giroud.

Sjajno je loptu u kazneni prostor ubacio Calabria, Giroud je majstor igre glavom i Wojciech Szczesny je nemoćan, pa su Rossoneri od 40. minute poveli s 1:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Juventus ima posjed lopte, no ne i rješenje za odlično postavljenu igru Stefana Piolija.

Bianconeri su igrali poprilično bezidejno. Nije bilo prolaza kroz odbranu Milana, pa tako ni prave prilike. Rossoneri su šansu čekali iz kontri i vrebali su greške protivnika.

Na kraju se rezultat u ovom meču nije mijenjalo. Ostalo je 1:0 za Rossonere koji su osigurali Ligu prvaka, a Juventus se na užasan način oprostio od navijača u još jednoj katastrofalnoj sezoni.

Bianconerima slijedi vruće ljeto kada su u pitanju klupske promjene i vidjet ćemo hoće li uopšte igrati u Evropi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

Juventus - AC Milan 0:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Užasna sezona. Čas ti oduzmu čas ti daju bodove. Znači igraš a ne znaš ima li potrebe da pobijediš. Da su nas bogdom izbacili ili oduzeli na startu 20-30 bodova. Svaka čast igračima i treneru. Otišlo I'm je pola života u ovoj sezoni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi