Nakon ispadanja u niži rang

Saša Maksimović napušta Slobodu · Saznajemo

Edmir Škorić

FK Sloboda ispao je u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, te će sigurno mnogi igrači napustiti ovaj tim, a među njima je definitivno Saša Maksimović. 

Užasna sezona je iza Slobode. Iako su "bili živi" sve do posljednjeg kola, na kraju se nisu uspjeli spasiti i završili su sezonu na posljednjem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U narednoj sezoni igrati će Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, te će mnogi igrači sigurno napustiti tim s Tušnja.

Jedan od njih sigurno će biti Saša Maksimović. Kako saznaje SportSport.ba ponuda mu ne nedostaje i vrlo vjerovatno ćemo ga i naredne sezone gledati u Premijer ligi.

Ovaj 23-godišnji krilni fudbaler minule je sezone za Slobodu nastupio na 31 meču u Premijer ligi i postigao gol uz tri asistencije. Dodao je i jedan nastup u Kupu BiH.

Još kao tinejdžer je stigao u Slobodu nakon što je nastupao za Borac iz Šamca, a pola godine je bio na posudbi u Zvijezdi iz Gradačca. 

Sada je vrijeme za nove izazove i novi klub, a ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru nakon što je dugo nosio dres Slobode.

Radi se o fudbaleru koji je upisao i jedan nastup za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i to u onom nezvaničnom prijateljskom susretu protiv SAD-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Reprezentacija sastavljena od igrača iz Premijer lige igrala je u decembru 2021. godine prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, a on je dobio šest minuta na terenu.

Igrao je i u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine. Tačnije, ima upisana četiri nastupa za U-19 selekciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.