Vraća li se Emir Jusić u matični klub?

Sjajnom defanzivcu istiće ugovor sa Slobodom

Vraća li se Emir Jusić u matični klub?

D. Kurbegović

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle ispao je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te će se narednu sezonu takmičiti u 1.ligi FBiH. Tuzlaci su ogorčeni na lošu sezonu, te se očekuju velike promjene kako u rukovodstvu kluba, sportskom segmentu, odnosno stručnom štabu i igračkom kadru.

Jedan od igrača koji je ove sezone sigurno zaslužio prolaznu ocjenu za svoje igre je i iskusni 36-godišnji stoper Emir Jusić. Ovaj defanzivac iako u poznim igračkim godinama pokazao je da zahvaljujući predanom radu na treninzima i sportskom životu još uvijek igra na visokom nivou, te bez problema izlazi na kraj sa mnogo mlađim nogometašima. Sigurno da bi navijači Slobode i za narednu sezonu u ekipi vidjeli iskusnog odbrambenog igrača, koji je u više navrata nosio i kapitensku traku kluba s Tušnja.

Jusić je u Slobodu došao u augustu 2019. godine, te je u crveno-crnom dresu nastupio na više od 100 utakmica u Premijer ligi. Ovom defanzivcu ugovor sa timom s Tušnja vrijedi do 31. maja ove godine, te je izvjesno da bi se ovaj stoper mogao vratiti u svoj matični klub, a to je NK Čelik.

Zeničani su osvojili prvo mjesto u Drugoj.ligi FBiH, te će kroz doigravanje pokušati da se domognu 1.lige FBiH, gdje će naredne sezone igrati i tuzlanska Sloboda. Jusić sigurno ima još šta pokazati na zelenom terenu, a njegov povratak na Bilino polje sigurno bi bio pravi potez za crno-crvene, budući da je Jusić i vlasnik i B trenerske licence, te se na njega ozbiljno može računati u budućnosti kada je u pitanju i trenerski posao. Treba istaći da je za Čelik ovaj Zeničanin odigrao 200 utakmica u Premijer ligi i dobro zna kako je nositi crno-crveni dres i kada se klub borio za opstanak, ali i u nekoliko navrata i za vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Jusić sigurno je ikona Premijer lige, budući da ima preko 300 nastupa u najvišem rangu nogometa u našoj zemlji. Ovaj nogometaš svoju karijeru počeo je u Čeliku, a igrao je još za Rudar, Budućnost, kazahstanski Akzhayik i sarajevski Olimpik. Od augusta 2019. godine član je Slobode iz Tuzle za koju je odigrao 103 utakmice, a uspio je postići i šest golova. Ove sezone je za tuzlanski tim upisao 23 nastupa uz dva postignuta gola (Široki, Željezničar).

Povratkom Jusića na Bilino polje, zadnja linija Zeničana u narednoj sezoni bi izgledala veoma respektabilno uz Isakovića, Smajića i Vardu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Amaru
Jel vas dosta objavljivat o omalenim i nebitnim klubovima? Nikad se ne vratili u PLBIH Amin
0 6
Zenicanin
Ko to gura Jusića u Celik? Halo novinar ohladi malo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi