Ostaje u Aziji

Ništa od Bayerna: Ronaldo otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

Eldar Ganibegović

Iako se povezivao s povratkom u Evropu, konkretno s prelaskom u minhenski Bayern, od toga neće biti ništa. Cristiano Ronaldo otkrio je gdje će igrati iduće sezone.

Cristiano Ronaldo je prethodne zime iznenadio svijet odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al-Nassr.

Nadavao se golova tamo, ali nije osvojio nijedan trofej u prvoj (polu)sezoni. Mediji su pisali da bi se mogao vratiti u Evropu, povezivali ga najviše s Bayernom, no od toga nema ništa.

Portugalski as otkrio je kako će i naredne sezone nositi dres Al-Nassra, te da vjeruje u petogodišnji projekat ovog azijskog kluba.

"Sretan sam ovdje, želim da nastavim ovdje i nastavit ću ovdje. Po mom mišljenju, ako uspiju u onome što su zacrtali u narednih pet godina, Saudijska Arabiaj će imati  jedno od najboljih pet prvenstava svijeta", rekao je Ronaldo.

Podsjetimo, ugovor Cristiana Ronalda i Al-Nassra važi do kraja sljedeće sezone, tj. do juna 2024. godine i očito će ga odraditi do kraja.

Ono što naredno slijedi za njega jesu reprezentativne obaveze gdje bi trebao igrati protiv Bosne i Hercegovine, no to je pod znakom pitanja.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu će odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Prvo će nam protivnik u trećem kolu 17. juna biti Portugal koji će nas ugostiti u Lisabonu, dok tri dana kasnije u Zenici igramo protiv Luksemburga.

Portugal bi na toj utakmici mogao biti bez svoje prve zvijezde, Cristiana Ronalda. Fudbaler Al-Nassra je povrijeđen i upitan za ovaj meč.

Mediji u Portugalu nagađaju da bi Ronaldo mogao propustiti ovaj meč i u slučaju da se oporavi, odnosno dobio bi poštedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.