Bayern stavio tri velike zvijezde na transfer listu
Bayern je odlučio napraviti brojne promjene u timu u ljetnom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Mogu ići u slučaju dobre ponude

Bayern stavio tri velike zvijezde na transfer listu

M. Šljivak

Minhenski Bayern očigledno sprema poprilične promjene unutar tima u ljetnom prijelaznom roku, a prema navodima njemačkih medija Bavarci su odlučili prodati tri velike zvijezde. Mjesto na transfer listi našli su Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry.

Bayern iza sebe ima poprilično skromnu sezonu. Uz dosta sreće Bavarci su došli do titule prvaka, ali unutar tima nije bilo sve sjajno i međuljudski odnosi bili su veoma loši.

U finišu sezone njemački šampion je iznenađujuće promijenio trenera. Juliana Nagelsmanna je zamijenio Thomas Tuchel, a po okončanju sezone otkaze su dobili sportski direktor Hasan Salihamidžić i direktor Oliver Kahn.

Sada je došao red da se sprema tim za narednu sezonu. Thomas Tuchel ima određene želje, a njemački Bild tvrdi da je bavarski velikan tri velike zvijezde stavio na transfer listu.

Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry su na prodaju. Klub će saslušati ponude za ove fudbalere i nema dileme da će za njih stići mnogobrojne ponude jer se radi o vrhunskim fudbalerima.

Oglasi

Mane je prvi koji bi mogao otići. Senegalac je izgledao zaista loše u prvoj sezoni u minhenskom klubu, napravio je brojne skandale, tukao je saigrače i govori se o njegovom povratku u Englesku.

Njegov učinak bio je zaista skroman. U 38 odigranih utakmica zabio je 12 golova i upisao je šest asistencija. Cijena na tržištu mu je 45 miliona eura.

Leroy Sane (27) također je na izlaznim vratima. Klub će sagledati sve ponude za njega i vidjet ćemo hoće li njemački reprezentativac napustiti Minhen ovog ljeta.

Protekle sezone je u 44 odigranih mečeva imao učinak od 14 golova i 10 asistencija. Ipak, u centru pažnje se našao po skandalu kada ga je udario Sadio Mane i to je obilježilo sezonu iza nas.

Serge Gnabry još je jedna zvijezda koja bi mogla promijeniti klub. On je od spomenutog trojca bio ponajbolji na terenu uz 17 golova i 12 asistencija u 47 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gnabry je prošle godine i produžio ugovor na insistiranje Hasana Salihamidžića. Međutim, odlaskom Brazze iz kluba promijenile su se mnoge stvari, pa tako i situacija oko ovog 27-godišnjaka koji bi na kraju mogao otići.

Bayern očigledno sprema brojne promjene za novu sezonu i vidjet ćemo kako će bavarski velikan izgledati u narednim mjesecima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Bujrum u Sarajevo brate Mane
1 0
Sioux1921
Ima li ko na ss da nije zvjezda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi