Cristiano Ronaldo upitan za meč protiv Zmajeva

Utakmica se igra za 16 dana

Cristiano Ronaldo upitan za meč protiv Zmajeva

E. Ganibegović

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja za 16 dana utakmicom protiv Portugala, a na suprotnoj strani možda neće biti najveće zvijezde ove selekcije, Cristiana Ronalda.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu će odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Prvo će nam protivnik u trećem kolu 17. juna biti Portugal koji će nas ugostiti u Lisabonu, dok tri dana kasnije u Zenici igramo protiv Luksemburga.

Portugal bi na toj utakmici mogao biti bez svoje prve zvijezde, Cristiana Ronalda. Fudbaler Al-Nassra je povrijeđen i upitan za ovaj meč.

Mediji u Portugalu nagađaju da bi Ronaldo mogao propustiti ovaj meč i u slučaju da se oporavi, odnosno dobio bi poštedu.

Teško je očekivati da će Ronaldo htjeti odmarati, s obzirom na to da ukoliko nastupi u obje utakmice u junu, doći će do jubilarnog 200. nastupa za Portugal.

Oglasi

Podsjetimo, nakon Zmajeva, Portugal će 20. juna igrati utakmicu protiv Islanda. 

Selektor Roberto Martinez objavio je spisak za ove dvije utakmice, a on izgleda ovako:

Golmani: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio.

Odbrana: Antonio Silva, Danilo, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Pepe, Raphael Guerreiro, Ruben Dias, Toti Gomes.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Palhinha, Otavio, Renato Sanches, Ricardo Horta, Ruben Neves, Vitinha.

Napad: Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao.

Top Komentari

rajvosa1946
Usro se od Dalareeeee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi