Sarajevo završava veliko pojačanje

Transfer pred realizacijom: Beganović sutra na ljekarskim pregledima · Saznajemo

Esmer Oštraković

Već nekoliko dana se govori o tome da će Amar Beganović postati prvo pojačanje FK Sarajevo za novu sezonu.

Najavio je Mirza Varešanović da će biti pojačanja u zadnjoj liniji ekipe Sarajeva, a već nakon nekoliko dana sa riječi će preći na djela.

Naime, kako saznaje SportSport.ba, Amar Beganović je stigao u Sarajevo gdje bi već sutra trebali biti odrađeni ljekarski pregledi.

Novi igrač Sarajeva Beganović će zvanično postati do kraja sedmice, jer se očekuje da kompletan posao bude završen preko vikenda.

Beganović je u subotu ili nedjelju staviti svoj potpis na ugovor sa FK Sarajevo, te će biti prvo pojačanje za novu sezonu ovog kluba.

Prema informacijama iz Slovenije FK Sarajevo je već pronašao zajednički jezik Murom vezan za transfer, dok je za SportSport.ba potvrđeno da je preostalo da se dogovore igrač i bh. kluba.

Tako će, kako piše Planet Nogomet, klub sa Koševa bivšem slovenačkom prvaku isplatiti 100.000 eura za 23-godišnjeg desnog beka uz određene procente od eventualne naredne prodaje.

Sarajevo je i tokom zime platilo transfere pojedinih igrača, kao što su Renan Oliveria (170.000 eura) i Almedin Ziljkić (100.000). Ova dva igrača su se pokazali kao velika pojačanja.

Bordo tim je u posljednje vrijeme promijenio niz igrača na poziciji desnog beka. Od Muhammeda Muse, preko Avdije Vršajevića pa mladon Enedina Mulalića koji je u posljednjem kolu postigao i svoj prvijenac u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak Beganovića sigurno neće biti ni prvi ni posljednji na Koševu. Sa nestrpljenjem se čeka ko će biti zamjena za Dala Varešanovića jer je novi bh. reprezentativac blizu inostranog angažmana.

Sarajevo će pripreme za novu sezonu početi sredinom juna. Prvi takmičarski meč na programu je 13. jula u okviru prvog pretkola Konferencijske lige. Svog rivala će višestruki prvak BiH saznati 20. juna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.