Avdija Vršajević napustio FK Sarajevo!

Desni bek više nije član Bordo kluba

Avdija Vršajević napustio FK Sarajevo! · Zvanično

M. Šljivak

Iskusni defanzivac Avdija Vršajević više nije član FK Sarajevo. Ovom 37-godišnjaku istekao je ugovor s Bordo timom koji je odlučio da mu ne ponudi nastavak saradnje i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je slobodan igrač.

Avdija Vršajević nakon jedne sezone napušta FK Sarajevo. Iskusni 37-godišnji defanzivac ostao je bez ugovora na kraju ove sezone, a Bordo tim je odlučio da mu ne ponudi novi.

Rastanak s iskusnim desnim bekom potvrdio je i tim s Koševa. Zahvalili su se Avdiji na korektnoj saradnji koju su imali.

"Avdija Vršajević i FK Sarajevo neće nastaviti saradnju nakon što je fudbaleru sa krajem prethodne takmičarske sezone istekao važeći ugovor", naveli su iz FK Sarajevo i dodali:

"Avdiji želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere."

Vršajević tako nakon jedne sezone napušta Bordo klub. Odgirao je svega pet utakmica i nije imao neki značajan učinak.

Oglasi

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine sada je ponovo slobodan igrač i vidjet ćemo hoće li s 37 godina na leđima nastaviti karijeru ili će odlučiti da se povuče.

Vršajević iza sebe ima poprilično bogatu karijeru. Počeo ju je u TOŠK-u, igrao je za omladinske selekcije Željezničara, a ime stekao u zeničkom Čeliku.

Nakon toga je igrao za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran Prešov, splitski Hajduk, te turske klubove Osmanlispor, Umraniyespor i Akhisarspor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 37-godišnji fudbaler nastupio je 17 puta i postigao je dva pogotka.

Bordo tim izborio je izlazak na evropsku scenu. Najavljene su velike stvari na Koševu i vidjet ćemo kako će Sarajevo izgledati na početku nove sezone, te u evropskim utakmicama.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Bravo
1 0
Drakula
Hvala bogu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi