Frane Čirjak više nije igrač FK Sarajevo

Neće produžiti ugovor

Frane Čirjak više nije igrač FK Sarajevo · Zvanično

E. Ganibegović

FK Sarajevo na svom sajtu objavio je kako Frane Čirjak više nije igrač ovog kluba.

Prošlog ljeta Frane Čirjak je stigao u FK Sarajevo iz Lokomotive (Sofija), no već nakon jedne sezone napušta tim s Koševa.

Čirjaku je istekao ugovor, te je odlučeno da on neće biti produžen. Sada je slobodan u potrazi novog kluba. 

FK Sarajevo je potvrdio ovu informaciju na svom sajtu, te su iz kluba hrvatskom veznjaku poželjeli mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Ovaj 27-godišnji Zadranin za FK Sarajevo je upisao 21 nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a nije upisao niti jedan gol ili asistenciju.

Prije Sarajeva, nastupao je za bugarski Lokomotiv, Lviv, Zrinjski, Zagreb, Luzern i Zadar u kojem je i ponikao. 

Oglasi

Vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru. Hoće li ostati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ili će otići negdje drugo, ostaje otvoreno pitanje.

Podsjetimo, FK Sarajevo je potvrdio kako je nakon isteka ugovora klub napustio i bivši bh. reprezentativac, Avdija Vršajević.

Poziciju desnog beka mogao bi zatvoriti Amar Beganović koje Sarajevo kani dovesti za 100 hiljada eura iz Olimpije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pregovori traju, to vam mogu potvrditi, ali ništa više od toga. Vršimo pregovore s čelnim ljudima kluba s Koševa i u narednim danima bi trebalo biti poznato hoće li Beganović postati član Sarajeva", za SportSport.ba je kazao Denim Rahmanović.

Prema informacijama iz Slovenije FK Sarajevo je već pronašao zajednički jezik Murom vezan za transfer, dok je za SportSport.ba potvrđeno da je preostalo da se dogovore igrač i bh. kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Tanak igrac, hajmo sad Tomasevic....
1 0
user1657879699
Moj vrane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi