Pojačanje za Bordo tim

Amar Beganović tri godine u Sarajevu! · Zvanično

Esmer Oštraković

Amar Beganović novi je igrač FK Sarajevo s kojim će potpisati ugovor na tri godine.

Dugo se pričalo i pisalo o tome da će Amar Beganović biti prvo pojačanje Sarajeva za narednu sezonu, a sada je službeno.

Ovaj 23-godišnji desni bek potpisat će trogodišnji ugovor s timom Koševa i trebao bi predstavljati pojačanje za Mirzu Varešanovića.

On stiže iz slovenačke Mure u kojoj je igrao od januara 2022. godine kada je napustio svoj matični klub, tuzlansku Slobodu. 

Ove je sezone upisao ukupno 38 nastupa u svim takmičenjima, te ima učinak od dva gola i dvije asistencije za slovenački tim. 

Radi se o fudbaleru koji je upisao i 14 nastupa u omladinskim selekcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo hoće li nastupima u bordo dresu možda skrenuti pažnju i selektora A tima. 

Iako su mu tek 23 godine, u Premijer ligu dolazi s dosta iskustva, s obzirom na to da je u ovom takmičenju već nastupio 101 put i ima tri gola i šest asistencija. 

Podsjetimo, FK Sarajevo je nedavno napustio bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević, te Beganović dolazi na upražnjeno mjesto desnog beka.

Sarajevo su napustili i Frane Čirjak i Adnan Džafić, te nema sumnje da će u narednom periodu biti još dolazaka na Koševo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Mirze Varešanovića završili su sezonu na četvrtom mjestu i izborili nastup u pretkolima Konferencijske lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.