Trako ostaje u Slogi, pojačanje stiže iz Sarajeva?

Transfer špekulacije

Trako ostaje u Slogi, pojačanje stiže iz Sarajeva? · Saznajemo

A. Beganović

Elvir Trako najvjerovatnije će stajati na golu Sloge Merdian i u narednoj sezoni, a napad Dobojlija bi mogao pojačati mladi fudbaler Sarajeva, Kenan Dervišagić.

Pobjedom nad Borcem u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sloge Merdian iz Doboja osigurali su ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Tako su zapravo i ispunili osnovni cilj u premijernom nastupu u Premijer ligi, a Dobojlije se polako pripremaju za narednu sezonu u kojoj će pokušati napraviti i rezultatski iskorak.

Slogu Merdian će s klupe u novoj sezoni predvoditi Vlado Jagodić, koji je svakako jedan od najzaslužnijih za izboreni ostanak u društvu najboljih, a u narednim danima će biti poznato s kojim igračkim kadrom će Dobojlije krenuti u svoju drugu premijerligašku sezonu.

Čelni ljudi kluba zajedno sa strukom rade na slaganju igračke križaljke, a posljednje informacije do kojih smo došli govore da će Elvir Trako i u narednoj sezoni stajati na golu Sloge Merdian.

Neslužbeno, postignut je dogovor o produženju saradnje sa pomenutim golmanom koji je u Slogu stigao na početku prošle sezone iz Slobode iz Novog Grada.

Oglasi

No, to nije sve, odnosno kako neslužbeno saznajemo Sloga će pojačati svoje redove sa nekoliko fudbalera, a jedan od onih koji bi u narednoj sezoni mogao braniti boje ovog kluba je i 22-godišnji ofanzivni fudbaler Sarajeva, Kenan Dervišagić.

Naime, Dervišagić je u proteklih godinu dana kao posuđen igrač branio boje federalnih ligaša Radnika iz Hadžića i Gradine. Odigrao je ukupno 25 utakmica i postigao je osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj ofanzivni fudbaler prošao je omladinske kategorije Sarajeva, a za prvi tim višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka je odigrao 12 službenih utakmica i pritom je postigao dva pogotka, po jedan u Kupu i Premijer ligi.

Igrao je još za Rudar iz Kaknja, a za kadetsku reprezentaciju naše zemlje upisao je dva nastupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Neka ide na posudbu da se dokaze. Ali, FK Sarajevo mora uvijek ugraditi u ugovor o posudbi da ti igraci ne mogu igrati protiv Sarajeva. Jer je iskustvo da su nam nasi igraci (bivsi ili posudeni) najvise presudivali i uzimali bodova s drugim timovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi