Belgijanac nakon četiri godine napušta Real Madrid i završava karijeru (Foto: EPA)

Velike vijesti iz Madrida

Real će večeras otpustiti Hazarda, Eden odmah završava karijeru?

Midhat Šljivak

Real Madrid odlučio je raskinuti ugovor s Edenom Hazardom. Španski mediji tvrde da će 32-godišnjem Belgijancu biti isplaćena posljednja godina ugovora, a on je spreman odmah završiti karijeru.

Eden Hazard je 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Plaćen je londonskom Chelseaju 100 miliona eura, no na Santiago Bernabeu nekada sjajni Belgijanac nije pokazao ništa.

Povrede su ovog 32-godišnjeg ofanzivca uništile. Dešavali su mu se razni pehovi i nikada nije mogao pokazati sve što zna.

Njegovoj patnji u Madridu je očigledno došao kraj. Španski mediji tvrde da će Real Madrid večeras objaviti raskid saradnje s Hazardom i isplatit će mu preostalu godinu ugovora.

Nije to sve. Hazard je spreman odmah završiti karijeru po objavi raskida saradnje i vrlo je vjerovatno da će se okončati jedna velika karijera.

Hazard će se sutra oprostiti od madridske publike i vrlo je vjerovatno da bismo ga mogli posljednji put vidjeti u jednom meču.

Belgijanac je ove sezone odigrao 10 utakmica za Kraljeve i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu Reala odigrao samo 76 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i 12 asistencija.

S Kraljevima je uzeo dvije titule La Lige, Kup Kralja, španski Super Kup, Ligu prvaka i UEFA Superkup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U bogatoj karijeri Hazard je blistao u dresu Chelseaja. Za Plavce je nastupio 352 puta uz 110 golova i 92 asistencije. Osvojio je dvije Premier lige, FA Kup, EFL Kup i dva puta Evropsku ligu.

Pored londonskog velikana Hazard je nastupao i za francuski Lille koji ga je i promovisao na veliku scenu na kojoj je Belgijanac poprilično dugo bio na samom vrhu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.