Je li Karim Benzema prevario cijeli svijet? Iz Madrida je večeras servirana bomba
Karim Benzema još ništa nije saopštio madridskom klubu, ali sve su prilike da će ipak otići u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Karim odlazi, Kane ga mijenja?

Je li Karim Benzema prevario cijeli svijet? Iz Madrida je večeras servirana bomba

M. Šljivak

"Zašto da govorim o budućnosti ako sam u Madridu. Ono što čujete i čitate je internet, a internet nije stvarnost", poručio je jučer Karim Benzema nakon što je dobio pitanje o tome hoće li naredne sezone igrati u Real Madridu. Ponuda iz Saudijske Arabije koju ima je ogromna i večerašnje vijesti iz Španije tvrde da je Francuz možda zavarao sve izjavom u kojoj je spominjao svoju budućnost i da bi lako mogao otići.

Karim Benzema dobio je nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije. 200 miliona eura stavljeno je stol 35-godišnjeg Francuza i ponuđen mu je dres aktuelnog prvaka Al Ittihada.

Benzema je navodno odmah reagovao i saopštio je rukovodstvu kluba da želi otići na kraju sezone. Ipak, jučer je imao javno pojavljivanje u kojem je rekao određene stvari koje su mogle značiti ostanak u Madridu i potpis novog jednogodišnjeg ugovora.

"Zašto da govorim o budućnosti ako sam u Madridu. Ono što čujete i čitate je internet, a internet nije stvarnost. Trenutno sam tu u Madridu i imamo utakmicu u nedjelju", poručio je Benzema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Crobx9CLY2p/[/instagram]

Ipak, vijesti koje večeras stižu iz Madrida nisu previše optimistične. Mediji i novinari bliski Realu tvrde da još ništa nije isključeno u slučaju francuskog napadača.

Oglasi

"Karim Benzema još uvijek nije potvrdio klubu ostaje li ili ide. Real Madrid više ne zna šta Karim planira. Ništa se ne zna s njim", pišu španski novinari.

Novinar Mario Cortegana donio je i informaciju kako su Kraljevi krenuli po engleskog napadača Harryja Kanea. Pokušat će ga angažovati već ovog ljeta i to je jasan znak da bi Karim Benzema na kraju mogao otići.

Vidjet ćemo šta će se u narednom periodu desiti s iskusnim napadačem. Ponuda iz Saudijske Arabije je nevjerovatna i dobija se jednom u životu.

Harry Kane sigurno neće doći ako bi se za mjesto u sastavu morao boriti s Benzemom i sve sluti da bi meč protiv Athletic Bilbaa mogao biti posljednji legendarnom Francuzu.

Oglasi

U dresu kraljevskog kluba Benzema je nastupio u ukupno 647 utakmica i zabio je 353 pogotka. Ukupno je uzeo 24 trofeja.

Podsjetimo, on je početni dio karijere proveo u Lyonu, a francuski tim ga je prodao Realu 2009. godine za 35 miliona eura i to se ispostavio kao vrhunski potez Kraljeva.

On je miljenik navijača kraljevskog kluba. Ponosan je na sve što je učinio u klubu s kojim je osvojio apsolutno sve.

"Veoma sam ponosan na svoju karijeru. Sjećam se dana kada sam došao i potpisao za Real. Bio sam dijete sa jednim snom, a to je da igram za Real Madrid jednog dana", rekao je Benzema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CrGgfF2IxAQ/[/instagram]

"Znam koliko me navijači Real Madrida vole. Osjećam to kada sam na terenu. Dajem sve od sebe, samo zbog njih. Uvijek kažem da igramo 11 na 11, ali na terenu su oni najveća prevaga, navijači Real Madrida", kaže Benzema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi