Ostaje na Koševu

Mirza Mustafić produžio ugovor sa Sarajevom na još godinu dana · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo ozvaničio je još jedan potpis ugovora, a ovaj put se radi o već aktuelnom igraču tima s Koševa.

Nakon nekoliko dolazaka i odlazaka, FK Sarajevo danas je ozvaničio da je s Mirzom Mustafićem produžen ugovor na još godinu dana.

"FK Sarajevo je aktivirao opciju produženja ugovora sa Mirzom Mustafićem na još godinu dana", objavili su na društvenim mrežama.

Ovaj 21-godišnji veznjak je u Sarajevo stigao u ljeto 2022. godine iz luksemburške Fole Esch.

Prethodno je nosio dres Elversberga i drugog tima Borussije Monchengladbach čiju je omladinsku školu prošao, a kao dječak bio je još u Metzu i RFCU-u. 

U minuloj sezoni je na 20 nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostvario učinak od jednog gola i jedne asistencije. 

Ukuse struke u Sarajevu je očigledno zadovoljio, te mu je produžen ugovor koji je isticao po okončanju ove sezone.

Podsjetimo, Sarajevo su do sada napustili Avdija Vršajević, Adnan Džafić i Frane Čirjak, a spominje se da bi mogli otići i Musa i Tomašević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, stigli su Beganović, Duraković i Zeljković, te je blizu dolaska na Koševo i defanzivac Aleksandar Vukotić.

Bordo tim sklapa ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Evropi. Podsjetimo, Sarajevo će igrati pretkola Konferencijske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.