Elvir Duraković potpisao za Sarajevo!
Foto: FK Sarajevo

Novo ime na Koševu

Elvir Duraković potpisao za Sarajevo! · Zvanično

E. Čaušević

Nakon Samira Zeljkovića FK Sarajevo je danas potvrdilo dolazak još jednog pojačanja, a kako je SportSport.ba ranije najavio riječ je o Elviru Durakoviću koji na Koševo stiže iz Igmana.

Duraković je oduševio protekle sezone igrama u dresu kluba iz Konjica i bio je jedan od ponajboljih igrača ovog tima.

Bilo je jasno da će Igman teško zadržati ovog 23-godišnjaka u svojim redovima, a odmah po završetku sezone Duraković je dobio nekoliko primamljivih ponuda iz BiH i inostranstva za nastavak karijere.

No, kako je SportSport.ba ranije najavio Duraković se odlučio da potpiše za Sarajevo što je bordo klub i zvanično potvrdio.

Bugojanac je danas potpisao ugovor sa Sarajevom i sigurno da se od njega očekuje da iduće sezone opravda očekivanja na stadionu Koševo.

Oglasi

Duraković se odličnim igrama izborio i za poziv selektora Faruka Hadžibegića, te se našao na širem spisku bh. reprezentacije za mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Ovaj 23-godišnjak je ponikao u bugojanskoj Iskri, a zatim stigao u kadete FK Željezničar. Nastupao je i za juniore kluba sa Grbavice, odakle je otišao u Zrinjski.

Elvir Duraković
Elvir Duraković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

13 nastupa
7 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duraković je bio član Bratstva iz Gračanice, Tuzla Cityja i Mladosti iz koje je u januaru 2022. godine došao u Igman što se za njega na kraju ispostavilo kao pun pogodak.

U protekloj sezoni za Igman je upisao 31 nastup u najjačem rangu bh. fudbala, zabio je dva gola i dodao sedam asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Pucaju čirevi i daleko se čuju! Dobrodošao u pravu raju Elvire!
6 1
Drakula
Dobro dosao najbolji bek lige!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti