Stigli Zeljković, Beganović i Duraković, dolazi i Vukotić, a ko napušta Sarajevo?

Radno je u Titovoj 38/b

Stigli Zeljković, Beganović i Duraković, dolazi i Vukotić, a ko napušta Sarajevo?

A. Beganović

Zeljković, Beganović i Duraković su pojačali redove Sarajeva. Očekuje se dolazak i Aleksandra Vukotića. Dakle, dva centralna defanzivna fudbalera su stigla i dva beka, što znači da će biti odlazaka iz kluba. 

Fudbalski klub Sarajevo jučer je i službeno predstavio Amara Beganovića, Elvira Durakovića i Samira Zeljkovića kao svoje nove fudbalere.

A, samo nekoliko dana ranije iz Titove 38/b su obavijestili javnost da dres Sarajeva u narednoj sezoni neće nositi Frane Čirjak, Adnan Džafić i Avdija Vršajević, fudbaleri koji su ugovorom bili vezani za Bordo tim do kraja sezone.

Dakle, aktivno je u Sarajevu i nakon što je završena sezona u kojoj su izabranici Mirze Varešanovića izborili nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, no sasvim sigurno iz Titove 38/b u narednim danima možemo očekivati još vijesti iz rubrike dolasci-odlasci.

Kako su u Sarajevo stigli desni i lijevi bek, bez obzira na Vršajevićev odlazak, kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih klubu, još jedan ili dva beka bi mogla napustiti redove višestrukog prvaka naše zemlje.

Nezvanične informacije govore da će to sigurno biti Nemanja Tomašević, koji je ugovorom za Sarajevo vezan još godinu dana, dok u Sarajevu još definitivno nisu donijeli odluku o Muhammedu Musi. 

Oglasi

Tako će desni defanzivni bok u narednoj sezoni sigurno pokrivati Enedin Mulalić i Amar Beganović, te eventualno Musa, dok će se za poziciju na lijevom boku boriti Elvir Duraković i Slaviša Radović. Sudbina Đanija Salčina, koji također može pokriti pomenutu poziciju još uvijek nije poznata. Ne bi bilo iznenađujuće da Sarajevo i s njim dogovori raskid ugovora, koji vrijedi do ljeta naredne godine.

Nemanja Tomašević bi mogao napustiti redove Sarajeva

No, promjena će biti i na stoperskim pozicijama, odnosno redove Sarajeva će pojačati Aleksandar Vukotić. S nekadašnjim fudbalerom Krupe, koji je u proteklih pet godina nastupao za belgijski Beveren, dogovorena je saradnja i u narednim danima bi trebala biti ozvaničena.

Njegov, kao i dolazak Samira Zeljkovića, znače da će neko od stopera iz prošle sezone najvjerovatnije napustiti klub. Muharem Trako i Besim Šerbečić sigurno ostaju, a kako nezvanično saznajemo Marin Aničić će odraditi ugovor do kraja (ljeto naredne godine), što znači da bi redove Bordo tima najvjerovatnije mogao napustiti crnogorski internacionalac Ilija Martinović.

Tako će za dva mjesta u centralnoj defanzivnoj liniji konkurisati igrači sa bh. pasošem, a s obzirom na izvjesni odlazak Martinovića i eventualno Muse, Sarajevo će u svom rosteru imati četiri ili pet stranih fudbalera i to Daniela Avramovskog, Giorgija Guliashvilija, Renana Oliveiru i Francisa Kyeremeha, te eventualno Musu.

Traže se "desetka" i golman

Bordo tim će sigurno napustiti mladi ofanzivni veznjak Dal Varešanović. Od njegove prodaje u Sarajevu očekuju dobru zaradu kojom planiraju dovesti kvalitetnog golmana i zamjenu za Varešanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo na toj poziciji moguće je da dođe peti ili šesti stranac, dok je mjesto među stativama rezervisano za Mateja Delača. S nekadašnjim golmanom Sarajeva pregovori su u završnoj fazi i vrlo brzo će se znati da li je došlo do konačnog dogovora.

Na kraju dodajmo i da još uvijek nije poznata sudbina Ivana Ikića. Fudbaler koji je ugovorom za Sarajevo vezan do ljeta naredne godine, proljetni dio sezone proveo je na posudbi u Genclerbirligiju. Odigrao je devet utakmica, nije se upisao u listu strijelaca i kako nezvanično saznajemo, bliže je odlasku nego ostanku u Sarajevu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sarajevo pa 10 praznih mjesta pa zrinjski, onda opet 10 praznih mjesta pa sva ostala buranija zajedno!
3 4
user1680563303
Hahahahaha...Pa vi svake godine imate iste ciljeve a nikad nista ne osvojite...Toliko se nalozite i na kraju nista..Dok je Ajle i Ismira nema zime za vas..Ove godine grupna faza 100%...HahahahBudite samo realni...Nista vise...Grupna faza a Zeljo vas **** sa ekipom koja je placena kao dva igraca sarajeva....
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi