Bojo postiže pogodak za Igman protiv Željezničara

Kreću u nove izazove

Biće promjena Pod Bijelim brijegom: Bojo i Mandić više nisu Plemići · Saznajemo

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Jučer se od dresa Zrinjskog oprostio iskusni Almir Bekić, no neće to biti jedini odlazak.

Ranije je potvrđeno da Karlo Kamenar napušta Bijeli brijeg, a sada će to učiniti i Petar Bojo te Nikola Mandić.

Oni su kako saznajemo dogovorili sporazumni raskid saradnje te će sve uskoro biti i zvanično.

Mandić je upisao deset nastupa u Premijer ligi ove sezone te dodao dva pogotka,a  upisao je i šest nastupa u evropskim takmičenjima te tri u Kupu BiH.

Stigao je iz Rudar Prijedora, a nastupao je i za Krupu, Krško, Osijek, Dugopolje, Cibaliju...

Petar Bojo je u Zrinjski stigao iz Željezničara, imao i neugodnu povredu no uspješno se vratio. Bio je na posudbi u Igmanu gdje je upisao deset nastupa i dodao jedan pogodak, i to u pobjedi protiv FK Željezničar u Konjicu.

Također je sada slobodan i krenut će u nove izazove, a da li će to biti FK Igman ili neki drugi klub, ostaje da se vidi.

Bojo je u Premijer ligi nastupao i za FK Mladost, a bio je i član NK Vitez te omladinac NK Široki Brijeg.

Odlazaka će još biti iz redova Plemića, a zvanične potvrde očekuju se do kraja sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer je predstavljen novajlija Mato Stanić koji je u Premijer ligi nastupao za NK Široki Brijeg, a stiže iz HNK Rijeka.

"Mateo Stanić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar. Suradnja između osvajača dvostruke krune i 25-godišnjeg veznog igrača, koji u naše redove stiže iz HNK Rijeka, dogovorena je do 2025. godine. Dobrodošao Mato", poručili su iz HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.