Odlazi iz Lyona

Trebao biti veliko pojačanje, pa doživio neslavan kraj: Jerome Boateng mijenja klub

Eldar Ganibegović

Kada je prije dvije godine stigao u Lyon mnogi su očekivali da će Jerome Boateng opravdati epitet velikog pojačanja. To se nije desilo i sada napušta klub.

Godine 2021. Jerome Boateng napustio je minhenski Bayern i stigao u Lyon, no epizodu u francuskom velikanu neće pamtiti po lijepom.

Bivši reprezentativac Njemačke nastupio je samo 33 puta u dvije sezone za ovaj tim i sada je stigao trenutak za rastanak.

Nije bio starter od početka novembra 2022. godine i puta u Marseille našeg Seada Kolašinca. Od tada je igrao samo 22 minute, a Laurent Blanc dao mu je šansu da zaigra u posljednje dvije utakmice sezone protiv Reimsa i Nice.

Zbog izostanka Dejana Lovrena i Sinalyja Diomandéa, trener Lyona je zbog toga odabrao Nijemca uprkos njegovoj lošoj formi. 

Utakmica protiv Nice i 45 minuta kojih je odigrao protiv tog tima u 38. kolu Ligue 1 biti će njegovih posljednjih u dresu Lyona, što je i sam potvrdio.

"Hvala svima. Bila je čast igrati pred vama posljednji put. Sretno u budućnosti", napisao je Jerome Boateng na društvenim mrežama.

Vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru, no jasno je da nakon dvije vrlo loše sezone nije primamljiva opcija za vrhunske timove. Podsjetimo, prethodno je nastupao za Bayern, Manchester City, HSV te berlinsku Herthu u kojoj je počeo karijeru. 

Njegov dojučerašnji saigrač Houssem Aouar također je napustio Lyon, te će karijeru nastaviti u Italiji, u dresu Rome.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I on je otišao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora, a L'Equipe jutros je potvrdio da je ugovor s rimskom Vučicom već potpisao.

Njegovim dovođenjem značajno će se pojačati vezni red Rome, pošto su tu Nemanja Matić, Lorenzo Pellegrini, Bryane Cristante, Georgini Wijnaldum, Cristian Volpato, ali i reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.