Najluđa utakmica sezone odigrana u Francuskoj: "Čudo neviđeno" kladioničare ostavio bez teksta

Triler od devet golova

Najluđa utakmica sezone odigrana u Francuskoj: "Čudo neviđeno" kladioničare ostavio bez teksta

Admin Čaušević

Prvi gol je postignut u 31. minuti, a do kraja meča ih je viđeno još osam. Broj pogodaka nije toliko čudo koliko je preokret realizovan u posljednjih pola sata utakmice.

U najuzbudljivijoj utakmici francuske Ligue 1 ove sezone Lyon je sa 5:4 pobijedio Montpellier i tako ostao u igri da može izborit plasman u Konferencijsku ligu.

Lacazette je bio taj koji je doveo domaće u vodstvo, nakon čega je na scenu stupio Elye Wahi koji je odigrao utakmicu života, ali se nije radovao na kraju.

Vahi je uspio u razmaku od 15 minuta postići čak četiri gola. Učinak kojim se rijetko ko može pohvaliti. Ovaj 20-godišnjak je dva gola postigao u prvom, te dodao još dva u drugom poluvremenu.

Činilo se da će gosti vezati treći uzastopni trijumf, međutim uslijedlo je "čudo neviđeno" popularnih Lavova. Glavni akteri su bili Lacazette i Lovren.

Oglasi

U 59. minuti bivši napadač Arsenala vraća nadu domaćinu, a desetak minuta kasnije Lovren potpuno vraća Lavove u igru za 3:4.

Lyon je tada imao momentum na svojoj strani i nije prestajao da napada. Stvari su na početak vraćene u 82. minuti. Tada je Lacazette kompletirao hat-trick.

Potpuna drama uslijedila je u sudijskoj nadoknadi koja je prvobitno iznosila pet minuta, ali se igralo do 99. minute.

Uz pomoć VAR tehnologije sudija Dechepy je u 98. minuti dosudio penal za domaće. Odgovornost je preuzeo Lacazette i zabio za nevjerovatno slavlje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sa ova četiri gola Lacazette je skočio na prvo mjesto liste strijelaca lige i tako je dobio priliku da ponese ovo lakavo priznanje.

Zaista se ne pamti situacija u Ligama petice kada su na istoj utakmici dvojica igrača iz različitih ekipa postigli po najmanje četiri gola.

Top Komentari

Bajernovac
Nastimana utakmica da bi Lyon otiso u evropu a sudisko 5 penal u 97 min gol pao u 99 koji sljam od lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi