Iako mu želja neće biti ispunjena

Tako se voli klub: Messi za sva vremena dokazao da mu je ljubav prema Barceloni preča od novca!

Eldar Ganibegović

Leo Messi na pragu je povratka u Barcelonu, iako se intenzivno uporedo s tim piše i o odlasku u Al-Hilal, a sada je pokazao kako je ljubav prema Barceloni mnogo veća i bitnija nego novac.

Silom prilika i loših finansijskih okolnosti u Barceloni, Lionel Messi je 2021. godine morao napustiti klub i kao slobodan igrač potpisao je za PSG.

Nakon dvije godine igranja za ovaj tim napustio ga je nakon isteka ugovora, te je pred povratkom u klub gdje je proveo 21 godinu.

Finansijska situacija u Barceloni ni sada nije bajna, a Lionel Messi voljan je da pomogne i dokazao je da mu novac nije prioritet kada je Barcelona u pitanju.

Naime, Argentinac je spreman da igra u Barceloni potpuno besplatno, no ta mu želja neće moći biti ispunjena, prenosi španski "Sport".

Prvoligaški klub može zaposliti igrača sa platom od najmanje 200.000 eura godišnje, no ni to se u slučaju Lionela Messija ne važi. 

Za Lionela Messija, Barcelona mora da sklopi ugovor od najmanje 25 miliona eura godišnje, što je 25% njegove prethodne plate u La Ligi.

Propisi predviđaju da igrač koji je ranije igrao u La Ligi u narednom ugovoru ne može imati platu manju od 25% od prethodne.

Podsjetimo, sinoć je otac Lionela Messija i ujedno njegov agent, Jorge Messi, istakao da je želja njegovog sina da se vrati u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo želi da se vrati u Barcelonu i volio bih da ga vidim nazad u Barci. Mogu reći da smo sigurni, povratak u Barcelonu je sigurna opcija. Uskoro ćete znati budućnost", rekao je Jorge Messi.

Sastanak između Messijevog tabora i Laporte bio je veoma pozitivan i La Liga je konačno odobrila plan koji je Barcelona predstavila za finansijski fer-plej.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.