Sprema se velika razmjena Bayerna i Barcelone

Ko bi tu bolje prošao?

Sprema se velika razmjena Bayerna i Barcelone

E. Škorić

Bayern i Barcelona mogli bi ovog ljeta ući u razmjenu nogometaša, a pitanje je ko bi u tome bolje prošao.

Barcelona je nakon četiri godine pauze osvojila La Ligu, a najveći doprinos tome dao je Robert Lewandowski. Poljak je postigao 23 gola od dolaska iz Bayerna, a čseto je mogao računati na asistencije Brazilca Raphinhe, koji i dalje želi da ostane na Camp Nouu.

No, situacija u kojoj se Brazilac nalazi nije izvjesna, tim više što se za njega prijavio još jedan veliki klub.

Raphinha je prošlog ljeta stigao u Barcelonu i nije bio Xavijev primarni izbor na desnom krilu. No, 26-godišnjak je dobro iskoristio zdravstvene probleme Ousmanea Dembelea te je tokom prvenstvene sezone postigao ukupno sedam golova i isto toliko asistencija.

Unatoč tome, početkom maja pojavile su se informacije da bi se Katalonci, dobiju li dovoljno visoku ponudu, mogli odlučiti na prodaju igrača. Ozbiljan kandidat za kupnju Brazilca bio je Newcastle United.

Na kraju je interes pokazao i Bayern, a kako javlja Sky, Brazilac bi mogao da dođe i da zauzme mjesto Sadija Manea, čija je budućnost u Minhenu nakon samo jedne sezone postala neizvjesna.

Oglasi

Za transfer je posebno zainteresovan Thomas Tuchel, koji je navodno obožavatelj 26-godišnjaka. Trener Bayerna već ga je vidio u svojoj ekipi prethodne godine dok je bio trener Chelseaja .

Sky također ističe da je Barcelona zainteresovana za defanzivca njemačkog prvaka Benjamina Pavarda. Tako bi se klubovi mogli odlučiti na razmjenu igrača. Međutim, Bayern bi morao dodatno platiti Barci.

Prema Transfermarktu, Raphinha je procijenjen na 50 miliona eura, a francuski defanzivac na 30 miliona eura. Prema novinaru Florianu Plettenbergu, ova opcija će vjerovatno biti implementirana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raphinha bi mogao od Lewandowskog zatražiti više informacija o Bayernu, ali svakako bi ga poziv iz Bavarske mogao oduševiti i privući, dok i sam Pavard očekuje da ovog ljeta napustio redove Bayerna.

Oba kluba će doživjeti dosta promjena do početka sezone, ali i jedni i drugi ne planiraju potrošiti previše novca, pa bi im ovakva razmjena mogla biti idealna stvar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Guber
Ništa od toga jedino ako opet žele da budu zbog istrage zbog nabijanja cijene igrača u razmjeni kao sa Juventusom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi