Jasan stav navijača Slobode

Jasno je koga vide na čelu svog kluba: Fukare uz Azmira Husića!

Samir Mlaćo
FK Sloboda će uskoro dobiti novu Upravu.

Tuzlaci su od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH, a cilj će biti što brži povratak u elitu.

Vjerni navijači, popularne Fukare večeras su podržale Azmira Husića kojeg smatraju kao najbolji izbor za klub.

Husić je već bio prvi čovjek Slobode i očigledno da mu navijači itekako vjeruju.

“Navijačka skupina FUKARE TUZLA ovim putem želi da izda saopštenje za javnost u vezi kandidatura za novog predsjednika UO FK Sloboda Tuzla.

Ovim putem obavještavamo javnost, članove, građane, navijače i simpatizere FK Sloboda Tuzla da navijačka skupina Fukare u potpunosti podržava i stoji iza kandidature gospodina Husić Azmira, te želimo urgirati kod GV Grada Tuzle da odluku donesu po savjesti, a na po naređenju.

Naša skupina je prije početka drugog dijela ligaške sezone upozoravala javnost, pravila mnoštvo sastanaka kako unutar grupe, tako i sa tadašnjim članovima UO FK Sloboda, gdje smo jasno naglasili da takvo vođenje kluba vodi u drugu ligu, što se na kraju i dogodilo.

Želimo da odgovorni ljudi podnesu izvještaj kako se desilo da klub našeg renomea sa nelošim igračkim kadrom i za našu ligu respektabilnim budžetom, te unaprijeđenom infrastruktorom ( teren stadiona Tušanj ) ispadne iz lige.

Obavještavamo sve članove da će u narednim danima biti održan sastanak skupine, na koji su pozvani svi sadašnji kao i bivši članovi, a o kojem ćete biti blagovremeno obavješteni.

Želimo navesti i to da ćemo, ukoliko i jedan član UO iz prošlih 4 godine bude ponovno izabran u novi UO, navijačka skupina Fukare Tuzla organizovati proteste protiv onih koji donesu takvu odluku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti 40-ak pripadnika navijačke skupine koji su ukazivali na probleme u klubu. Takođe ovim putem se ograđujemo od izjava ostalih udruženja FK Sloboda u vezi toga ko ima podršku a ko ne.”, stoji u objavi Fukara.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.