Klub saopštio

Josip Bender napustio FK Željezničar! · Zvanično

Midhat Šljivak

Josip Bender (28) više nije golman FK Željezničar. Klub s Grbavice saopštio je danas kako hrvatski čuvar mreže napušta ekipu nakon dvije i po godine.

Josip Bender napušta FK Željezničar. Nakon dvije i po godine na Grbavici hrvatski čuvar mreže ide dalje i slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Sarajevski velikan se zahvalio na saradnji 28-godišnjem čuvaru mreže i poželio mu je sreću u nastavku karijere.

"Josipu Benderu je istekao ugovor sa FK Željezničar, a u našem dresu je sakupio 57 nastupa".

"FK Željezničar se zahvaljuje Josipu Benderu na uvijek profesionalnom odnosu i doprinosu na terenu, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. Hvala i sretno", oproštajna je poruka Plavih od Bendera.

Ovaj 28-godišnjak sada će tražiti novu sredinu, a u karijeri je promijenio veliki broj klubova.

Hajduk je bio tim na početku karijere. Igrao je za omladinske kategorije i drugi tim, a zatim je nastupao za Primorac, Zadark, RNK Split i Solin.

Nermin Bašić ostaje trener Željezničara

Nermin Bašić, trener s kojim je na čelu FK Željezničar izborio izlazak na evropsku scenu, i u narednom periodu ostat će trener tima s Grbavice.

FK Željezničar je pod vodstvom Nermina Bašića, koji je naslijedio Edisa Mulalića, izborio treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izlazak u pretkola Konferencijske lige.

Ako je neke dileme i bilo, od danas je više nema. Iz izvora bliskih klubu za SportSport.ba je potvrđeno da Nermin Bašić ostaje šef struke FK Željezničar.

Bašić je produžio saradnju s FK Željezničar, a prozivka i početak priprema zakazani su za naredni ponedjeljak.

Ovaj stručnjak je FK Željezničar do sada vodio na devet utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i tri poraza uz gol-razliku 12:11.

Ono što je najbitnije za navijače tima iz Bulevara Ivice Osima, s njim na čelu Željezničar se vratio u Evropu.

Pred Upravom Željezničara, ali i trenerom Bašićem sada je sklapanje igračkog kadra za narednu sezonu, a glavno pitanje je da li će otići ili ostati Clerismario Santos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neka imena već se dovode u vezu s FK Željezničar, kao što je ponajbolji napadač prethodne sezone u Prvoj ligi FBiH, Nihad Šero iz GOŠK-a.

Također, FK Željezničar je, kako smo saznali, zainteresovan i za 23-godišnjeg defanzivca Stupčanice Dražena Dubačkića, te ostaje da vidimo s kakvim će timom Plavi ući u narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.