Je li FK Željezničar žrtva ozbiljne zavrzlame? Stiglo je važno saopštenje i tiče se Santosa!

Oglasili se iz bulevara Ivice Osima

Je li FK Željezničar žrtva ozbiljne zavrzlame? Stiglo je važno saopštenje i tiče se Santosa!

A. Čaušević

FK Željezničar je izdao saopštenje zbog kako su naveli krivotvorenog dokumenta ovog kluba koji se pojavio tokom pregovora vezanih za angažman Santosa Clerismaria.

Kao što je poznato Santosu je ugovor sa FK Željezničar istekao na kraju sezone, sa Grbavice su prije nekoliko dana poručili da su ispunili zahtjeve koji su traženi za produženje i nastavak saradanje do koje još uvijek nije došlo.

U ponedjeljak su se saopštenjem oglasili iz bulevara Ivice Osima i to zbog kako navode kritvotovrenog dokumenta prema kojem se FK Željezničar odriče naknade za treniranje.

Iz najtrofejnijeg bh. kluba su istakli kako će podnijeti krivičnu prijavu nadležnog organu zbog pokušaja prevare.

"Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da se u postupku pregovora o angažmanu igrača Clerismario Santos Rodrigues koristi krivotvoreni dokument FK Željezničar i to potvrda o odricanju od naknade za treniranje za ovog igrača.

FK Željezničar takvu potvrdu nikada nije izdao, niti je bilo ko tražio izdavanje takve potvrde. Korištenje krivotvorene potvrde šteti ugledu FK Željezničar i ugledu igrača, te istovremeno dovodi u zabludu sve klubove sa kojima agenti ovog igrača pregovaraju.

Oglasi

Radi sprječavanja štetnih posljedica i očuvanja zakonitog poslovanja, FK Željezničar o navedenom obavještava sve klubove s kojima se pregovara o angažmanu igrača, kao i sportsku javnost.

Clarismario  Santos Rodrigus
Clarismario Santos Rodrigus FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

30 nastupa
29 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

Klub će zbog sačinjavanja i korištenja krivotvorenog dokumenta podnijeti krivičnu prijavu nadležnom organu", navodi se u saopštenju.

Brazilac je na Grbavicu stigao kao 21-godišnjak te na ime FIFA-inom mehanizma solidarnosti FK Željezničar ima pravo na dio naknade za treniranje prilikom potpisa narednog ugovora.

Podsjećanja radi, preko predsjednika Edisa Kovačevića iz Željezničara su na press-konferenciji prošle sedmice istakli da su ispunili sve ono što se tražilo od njih da Santos potpiše ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znamo gdje je on bio prošle godine i kako smo ga primili. On je zaslužio poštovanje, dao je puno, ali je i Željo dao njemu i više. Samir Bekrić je bio 24 sata sa njim. To su stvari koje treba neko i da cijeni. Njegovi predstavnici su bili na sastanku sa nama i postavili nam pet uslova. Mi smo ispoštovali svih pet. Rekli su ako ne bude Željo u Evropi, nećemo potpisati. Drugi je bio plata, pa obeštećenje... Na sve smo pristali. Sve je bilo korektno, kako za klub, kako i igrača."

Za jednu sezonu plavom dresu Santos se etablirao u jednog od najboljih igrača Premijer lige te sa osam golova i četiri asistencije nosi velike zasluge zašto je Željezničar izborio izlazak u Evropu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Vazda cirkus sa zeljescarom
10 7
mido1921
Ovi pitari su toliko isfrustrirani da više mrze Željezničar nego što vole Sarajevo. Kompleksaši sikter.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi