Senegalac blizu Mostara

Zrinjski 'bacio oko" na Fayea

Haris Zilić

Zrinjski nastavlja da traži potencijalna pojačanja u ljetnom prelaznom roku. Plemići žele da dosta toga završe prije samih priprema i prvih utakmica u Evropi.

Nakon potpisa 25-godišnjeg napadača Nikole Marića, Mostarci su blizu da angažuju Zvonimira Kožulja i Darija Čanađiju, ali tu nije kraj.

Prema neslužbenim saznanjima portala SportSport.ba aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine "bacili su oko" na Mikayila Fayea.

Riječ je o 18-godišnjem fudbaleru koji dolazi iz Senegala i prošlu polusezonu je proveo u hrvatskoj Kustošiji.

Interesantno Kustošija mu je bila prva ekipa van granica Senegala gdje je nastupao za Dimabras.

Bio je standardan kadetski reprezentativac Senegala, a za U17 selekciju svoje države upisao je deset nastupa.

Faye igra na poziciji štopera i očigledno žele Plemići da pojačaju konkurenciju u zadnjoj liniji, ali i da podmlade ekipu.

Zrinjski sredinom jula (12. i 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka u kojem će bh. prvaci biti nositelji, a protivnika će saznati sredinom juna.

To će biti lijepa prilika za Zrinjski da napravi historijski iskorak u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle godine su nakon penala zaustavljeni od Slovana iz Bratislave u play-offu Konferencijske lige.

Nema sumnje da će i naredne sezone biti glavni konkurenti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sudeći po ljentim aktivnostima u novu sezonu ulaze sa drugačijim timom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.