Bio je vrlo otvoren

Davies u Real Madridu? Oglasio se njegov agent i rekao kako stoje stvari

Eldar Ganibegović

Jedan od igrača koji se povezuje s prelaskom u Real Madrid je i Alphonso Davies, a sada se na tu temu oglasio i njegov agent, te vrlo otvoreno rekao kako stvari stoje.

Real Madrid se na ljeto želi pojačati na poziciji lijevog beka, a jedan od igrača za koje je ovaj klub zainteresovan je Alphonso Davies.

Kanadski reprezentativac je član Bayerna, no sve bi se vrlo brzo moglo promijeniti i mogao bi putem Davida Alabe.

Upitan o Daviesovoj situaciji, njegov agent je rekao da nije odlučio ništa o budućnosti Kanađanina.

"Imamo još dvije godine sa Bayernom. Sada tražimo vrijeme da vidimo kako će se stvari razvijati u narednih nekoliko sedmica ili mjeseci jer trenutno nismo donijeli konačnu odluku ni o čemu, tako da ne mogu ništa potvrditi i ne mogu ništa da poreknem.

Real Madrid je veliki klub. Uvek sam bio fan. Real je veliko ime, veliki brend, sa 14 osvojenih Liga prvaka. Kada čujete glasine o interesovanju za igrača kojeg predstavljate, to vas čini ponosnim.

Ništa se konkretno nije dogodilo. Dva kluba moraju komunicirati. Klub za kupovinu mora pokrenuti, a klub prodavač mora htjeti da pokrene posao. Treća strana je igrač. U ovom trenutku naš cilj je da riješimo stvari s Bayernom", rekao je Daviesov agent.

Davies je u minuloj sezoni nastupio 38 puta za Bayern i postigao tri gola uz osam asistencija. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njegova cijena je 70 miliona eura, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će ga Real Madrid uspjeti dovesti u svoje redove. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.