Bayern zatvorio vrata ispred nosa Dušanu Vlahoviću
Dušan Vlahović gotovo sigurno neće obući dres Bayerna narednog ljeta (Foto: EPA)

Odustaju od posla

Bayern zatvorio vrata ispred nosa Dušanu Vlahoviću

M. Šljivak

Srpski napadač Dušan Vlahović (23) mogao bi napustiti redove torinskog Juventusa, a ono što je sigurno je činjenica da ga nećemo gledati u dresu Bayerna. Njemački prvak bio je ozbiljno zainsteresovan za Srbina, no preko noći je iz nekog razloga njihov interes ohladio.

Dušan Vlahović rado bi napustio Juventus nakon vijesti da Massimiliano Allegri ostaje trener torinskog velikana i vrlo je moguće da će se to i desiti u ljetnom prijelaznom roku.

Srpski napadač nije baš oduševljen načinom igre kojeg preferira Allegri. Mnogi se slažu da 55-godišnji trener igra previše defanzivno i napadači se konstantno žale.

Vlahović je jedan od njih. Nema dobar odnos s trenerom Juventusa, nije ni blistao igrajući za njega, pa je spreman otići nakon godinu i po dana.

Rukovodstvo Bianconera neće ga zaustavljati. Postavljena je cijena od 80 miliona eura za njegove usluge i minhenski Bayern je jedan od timova koji ga namjerava dovesti u svoje redove.

Oglasi

Ipak, ponude koje su slali i koje su bile u rangu između 50 i 60 miliona eura jednostavno su bile preniske i Juve ih je glatko odbio. Na kraju je Bayern 'ohladio' od dovođenja Vlahovića.

"Bayern je izgubio interes za Dušana Vlahovića prethodnih dana. Nisu napravljeni nikakvi konkretni koraci za njegovo dovođenje i više nije toliko bitna tema unutar kluba", piše Sky Sport.

Da li je bavarski klub definitivno odustao od dovođenja 23-godišnjeg srpskog reprezentativca znat ćemo u narednim danima, ali ono što je sigurno je to da će Bayern morati potpisati klasičnog napadača.

Odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu prošlog ljeta se itekako osjetio. Nije bilo istinskog golgetera u ekipi i to se odrazilo na rezultate bavarskog velikana koji je zahvaljujući kiksu Borussije iz Dortmunda uspio nekako uzeti titulu prvaka, dok je u ostalim takmičenjima sezona bila katastrofalna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Glavni favorit za dolazak u Minhen ovog ljeta je francuski reprezentativac Randal Kolo Muani. Za sada je problem u odšteti jer Eintracht traži čak 100 miliona eura za njegove usluge, što je poprilično velika cifra u ovom trenutku.

S druge strane Dušan Vlahović se povezuje s odlaskom u englesku Premier ligi i kao kandidati za njegovo dovođenje spominju se Manchester United, Chelsea i Arsenal.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Ajd hvala Bogu
0 1
Voland
Nek sačekaju kad istekne ugovor. Tako su navikli. Nek ponude za Osimhena 50-60 miliona
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti