FOTO: EPA

Reakcija fudbalera Citya

Kapiten pod emocijama, a junak finala poručuje da nije kraj

Haris Zilić

Manchester City slavi prvi naslov u Ligi prvaka u klupskoj histpriji. Sretan im je bio Istanbul i stadion Ataturk.

U velikom finalu bili su bolji od Intera rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Rodri u 68. minuti i tako postao junak Građana, a po završetku finala proglašen je i za igrača utakmice.

Trofej za najbolji tim na kraju je podigao kapiten Ilkay Gundogan koji je dao i komentar utakmice.

"Bilo je teško za oba tima. Nismo bili najbolji u prvom poluvremenu. Puno smo komoplikovali", rekao je Gundogan i nastavio:

"Znali smo da moramo bolje u drugom poluvremenu. Vjerovatno su šanse na utakmici bile 50-50. Ali na kraju mislim da smo zasluženo slavili. Ne mogu opisati riječi sreće i zadovoljstva, nevjerovatne emocije."

Vrlo optimističnu izjavu dao je junak Rodri koji već najavljuje narednu sezonu.

"Nisam bio dobar u prvom poluvremenu. Finale je upravo ovakva utakmica. Ne možete očekivati da ćete uvijek igrati dobro. Emocije i živci su tu", bile su riječi Rodrija koji je nastavio:

"Ovo je poput najljepšeg sna. Mislim da nije kraj i da isto možemo ponoviti naredne sezone. Zaslužili smo da slavimo. Ovo je za sve igrače koji su učinili klub velikim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je 2021. godine izgubio finale od Chelseaja, ali protiv Intera su uspjeli doći do kraja.

Tako je nakon godina dominacije u Engleskoj bogati City stigao i na krov Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.