Plemići angažovali Tarika Ramića

Prije pet dana otišao iz Sarajeva, danas potpisao za Zrinjski · Zvanično

Edmir Škorić

Prošlo je pet dana otkako je Tarik Ramić napustio redove FK Sarajevo, ali je danas postao član HŠK Zrinjski.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine nastavlja dovoditi igrače, a najnovije pojačanje dolazi sa Koševa.

Ramić je rođen u Sanskom Mostu, a posljednjih pet godina bio je igrač FK Sarajevo u čijem je dresu upisao 35 službenih nastupa za prvi tim.

Ramić je ove sezone odigrao 13 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u novoj sezoni će protiv bivšeg tima voditi borbu za trofeje.

Ramić potpisao za Zrinjski (Foto: HŠK Zrinjski)

Sasvim sigurno će Ramić ostati upamćen i po onome što je uradio na posljednjem derbiju protiv Željezničara na Koševu koji je završen 2:2.

Naime, tada je mladi nogometaš Sarajeva dobio crveni karton jer je sa klupe ubacio još jednu loptu u teren.

Ramić je preko cijelog terena otišao prema svlačionici, kako bi "pogurao" svoj tim da zadrži vodstvo, a izazvao je veliki revolt kod gostiju. Ipak, njegovi potezi na kraju nisu pomogli Sarajevu, pošto je Krpić glavom loptu smjestio u mrežu Dizdarevića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Zrinjskog zaista uživaju i nakon fantastične sezone. Jučer je predstavljen Zvonimir Kožulj, nedavno su stigli Mato Stanić, Nikola Marić i Aldin Hrvanović.

Plemiće već sredinom jula (12. ili 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola lige prvaka, a protivnika će saznati sredinom juna. Podsjetimo, Zrinjski će u prvom pretkolu Lige prvaka imati status nositelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.