Aldin Hrvanović i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Zrinjskog

Stiže iz Stupčanice

Aldin Hrvanović i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Zrinjskog

E. Ganibegović

Kako je SportSport.ba prije nekoliko dana i najavio, Aldin Hrvanović novi je igrač Zrinjskog. Od danas je to i zvanično.

Jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH u minuloj sezoni, Aldin Hrvanović, karijeru nastavlja u prvaku Bosne i Hercegovine, ekipi Zrinjskog.

On je u prošloj sezoni nosio dresove Radničkog iz Lukavca i Stupčanice iz Olova, te je na 27 nastupa u Prvoj ligi postigao 13 pogodaka i podijelio sedam asistencija.

Za Radnički je nastupio 13 puta i postigao sedam golova uz četiri asistencija, pratili su to čelni ljudi Stupčanice i doveli ga u januaru, te se i u Olovu pokazao sa šest golova i tri asistencije na 14 mečeva.

Radi se, inače, o rođenom Tuzlaku i ofanzivnom veznom igraču. Kao omladinac je igrao za Bosna Union, a seniorski fudbal počeo je igrati u FK Željezničar.

Oglasi

Nakon toga je nosio dres Slobode, Čapljine, Igmana, Pajda i Dornacha u Švicarskoj, Bratstva, te ove sezone Radničkog i Stupčanice.

Zrinjski je svakako kandidat za ulazak u grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja, pa bi tako ovaj mladić u dvije sezone mogao igrati drugi rang bh. fudbala i evropska takmičenja, što bi svakako bila jedna sjajna priča.

Tako Zrinjski slaže kadar za narednu sezonu. Cilj će svakako biti odbrana titule, ali i grupna faza jednog UEFA-inog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hrvanović bi, s obzirom na sve prikazano minule sezone, svakako trebao biti pojačanje i adut za ostvarivanje navedenih ambicija. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
UZP! Da ima malo mozga ne bi tamo nikada otisao.
1 4
Zaccheroni
LGBTQHŠK,KABIRIJEVE FUFE
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi