Zvonimir Kožulj potpisao za HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

Stigla potvrda

Zvonimir Kožulj potpisao za HŠK Zrinjski · Zvanično

Edmir Škorić

Zvonimir Kožulj novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a saradnja s 29-godišnjim veznim igračem je dogovorena do 2025. godine.

Nakon nekoliko godina u Školi nogometa HŠK Zrinjski, Kožulj je seniorski nogomet počeo igrati u dresu NK Široki Brijeg, dok je u inostranstvu igrao u Hrvatskoj (HNK Hajduk Split), Poljskoj (Pogon Szczecin, Nieciecza, Sandecja) i Turskoj (Gaziantep, Eyüpspor).

Njegov povratak u Mostar najavili smo i prije tri dana, a sada je stigla zvanična potvrda. On će svakako biti veliko pojačanje Plemićima na putu odbrane titule i trofeja u Kupu, ali i za evropske izazove.

Evidentno u aktuelnom prvaku Bosnei Hercegovine nema odmora, ekipa se maksimalo prirpema, a prethodno je tim pojačao i 25-godišnji napadač Nikola Marić.

Osim njega, u klub je došao Mato Stanić iz Rijeke, te ofanzivni vezni Aldin Hrvanović, koji je bio član Stupčanice.

Bilo je i odlazaka, a najznačajniji su odlasci Marija Ćužea, kome je istekla posudba, potom Dragana Juranovića, Almira Bekića i Karla Kamenara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemiće već sredinom jula (12. ili 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola lige prvaka, a protivnika će saznati sredinom juna.

Podsjetimo, Zrinjski će u prvom pretkolu Lige prvaka imati status nositelja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Igracina je Kozulj,jak ko bik uostalom da ne valja nebi igro u Hajduku i u Poljskoj ligi..da ga je bar moje Sarajevo dovelo
1 0
user1657879699
Ne znam kako Zrinjski zeli sa ovakvim pojacanjima u Europu daj dovedite pravo pojačanje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi