Foto: HŠK Zrinjski

Petar Mišić potpisao

Povezivao se s Veležom, a završio u Zrinjskom · Zvanično

Eldar Ganibegović

Poretekle dvije i po godine igrao je za Tuzla City, po završetku ove sezone se povezivao s Veležom, a na kraju je potpisao za ljutog rivala Rođenih, Zrinjski.

Dojučerašnji fudbaler FK Tuzla City, Petar Mišić, od danas je i zvanično član HŠK Zrinjski, potvrdio je prvak Bosne i Hercegovine. 

Ugovor s Plemićima potpisao je na dvije godine, odnosno do ljeta 2025. godine, što je mostarski klub i potvrdio.

Fudbaler koji može igrati i lijevo i desno krilo u minuloj sezoni je za Tuzla City upisao 25 nastupa, te postigao tri pogotka uz četiri asistencije. 

Ovo mu je drugi klub u Bosni i Hercegovini, u koju je stigao 2021. godine iz švicarskog Aaraua. 

Prethodno je igrao samo u Hrvatskoj. Karijeru je počeo u Cibaliji, te bio u zagrebačkom Dinamu, Lokomotivini, Slaven Belupu i Splitu. 

Ovaj 28-godišnji fudbaler rođen u Njemačkoj upisao je i šest nastupa u omladinskim kategorijama Hrvatske uz pogodak za U-21 selekciju, ali na vrata A tima nikada nije pokucao. 

Dobra stvar za Zrinjski je svakako što posjeduje i bh. papire, pa se neće voditi kao stranac. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su ranije u svoje redove doveli Nikolu Marića, Zvonimira Kožulja, Aldina Hrvanovića, Tarika Ramića, Tea Maroševića i Darija Čanadžiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.