Hidić je već radio u klubu sa Grbavice

Jedan je povratnik na Grbavicu

Bašić pojačao stručni štab sa dva nova imena

Samir Mlaćo
FK Željezničar je danas potvrdio promjene u stručnom štabu prvog tima. Kako je SportSport.ba i najavio, nova imena su Amir Botonjić i Anel Hidić.

Amir Botonjić ima 42 godine i u dosadašnjoj karijeri radio je u Luftëtariju, Trikali, Domžalama, Brdama, Olimpiji i Radomlju gdje je sarađivao sa Nerminom Bašićem.

Anel Hidić se vraća u Željezničar nakon što je radio u libijskom Al-Ahliju i Veležu. Hidić će ponovo raditi kao kondicioni trener.

Hidić je radio u klubu sa Grbavice i dobro mu je poznata sredina.

Tako u prvom timu više neće biti Jadranka Bogičevića, te Adnana Behlulovića.

Botonjić će zamijeniti prvog, a Hidić drugog, a u stručnom štabu ostaju pored Nermina Bašića, Jasmin Kolašinac i trener golmana Kenan Hasagić.

Podsjetimo, iz FK Željezničar su danas potvrdili dvojicu novajlija. Radi se o golmanu iz Slovenije, te defanzivcu koji stiže iz Prve lige FBiH.

FK Željezničar je tako danas potpisao ugovore sa dva nova igrača, a riječ je o Ajdinu Mulaliću, golmanu koji dolazi iz Domžala, te Draženu Dubačkiću, doskorašnjem defanzivcu Stupčanice.

Ajdin Mulalić je rođen 13. septembra 1994. godine u Bužimu. Branio je za omladinske selekcije bužimskog Viteza, a još kao junior 2011. godine odlazi u Domžale.

 Boravio je na posudbama u Zarici Kranj i Iliriji, a od 2017. godine je golman Domžala za koje je sakupio 155 nastupa. U sezoni iza nas branio je na 28 utakmica. Mulalić je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Dražen Dubačkić je rođen 8. oktobra 1999. godine u Milićima. Kao omladinac Vlasenice 2018. godine dolazi u Željezničar gdje je igrao za juniorski tim Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je član juniora koji su igrali Omladinsku Ligu prvaka. Seniorski fudbal igrao je u visočkoj Bosni, Slaviji, Drini, Tekstilcu, TOŠK-u i Stupčanici iz koje dolazi u naš tim.

Prošle sezone je odigrao 30 utakmica za drugoplasirani tim Prve lige Federacije BiH. Dubačkić će pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.