Mulalić i Dubačkić potpisali za FK Željezničar!
FOTO: fkz.ba/Adem Čatić

Prve novajlije u Dolini ćupova

Mulalić i Dubačkić potpisali za FK Željezničar!

Samir Mlaćo
Na Grbavicu stižu i prva pojačanja. Nekoliko nogometaša je na probnom radu, a danas su ozvaničene i prve novajlije.

Radi se o golmanu Ajdinu Mulaliću (28) koji stiže iz NK Domžale, te defanzivcu Draženu Dubačkiću koji stiže iz NK Stupčanica Olovo.

Mulalić je rođen u Bužimu, a branio je za NK Domžale U-19, Zaricu Kranj, NK Domžale i ND Ilirija, te često dobijao pohvale.

Na Grbavici su ga doveli kako bi bio konkurencija Vedadu Muftiću i ovaj dvojac će se boriti za 'jedinicu' među stativama.

Drugo pojačanje je stoper Dražen Dubačkić (23). Dubačkić iza sebe ima sjajnu sezonu u Prvoj ligi FBiH. Započeo je sezonu u NK TOŠK,  a zatim prešao u NK Stupčanica i pokazao se kao veliko pojačanje.

Stupčanica je završila na drugom mjestu, Dubačkić se našao u idealnom timu sezone i jasno je bilo da ga očekuje mnogo veći izazov.

Oglasi

FK Željezničar i Premijer liga to definitivno jesu i danas je ozvaničena saradnja na dvije godine.

Plavi sa Grbavice će sutra odigrati prvi prijateljski meč I to će biti prilika za dokazivanje nogometašima na probi.

Podsjetimo, jučer su iz FK Željezničar obradovali armiju navijača objavom da je klub uplatio preostali porezni dug koji je nastao do 31.12.2018. godine.

"Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje članove, navijače i cjelokupnu javnost da je danas uplatio preostali porezni dug koji je nastao do 31.12.2018. godine.

Ukupan dug sa 31.12.2018. godine iznosio je 661.587,48 KM. Uplatom ovog iznosa, Klub je stekao pravo otpisa zatezne kamate u iznosu od 1.370.180,67 KM. Time je ukupan dug smanjen za preko 2 miliona KM i trenutno iznosi 1.723.266,24 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Značajno smanjenje poreznog duga predstavlja veliku pobjedu našeg Kluba i Plave porodice općenito. Veliku zahvalnost dugujemo Ministru kulture i sporta Kenanu Magodi koji je pomogao Klubu da izbori ovu značajnu pobjedu. Mi svoje prijatelje nećemo nikada zaboraviti i ovom pobjedom naš Željo čvrsto ostaje na putu ozdravljenja.

Mi smo Željini, Željo je naš", stoji u saopštenju FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sretno momci
7 0
SonPen1946
Atomski zeljescaaar
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti