FK Željezničar uplatio preostali porezni dug

Sjajne vijesti za tim sa Grbavice

FK Željezničar uplatio preostali porezni dug

Haris Zilić

Sjajne vijesti za FK Željezničar i njegove navijače. Ekipa je skinula još jedan ogroman teret sa leđa.

Tim sa Grbavice je potvrdio da je otplaćen porezni dug koji je datirao od 31.12. 2018. godine.

Ovo su sigurno vijesti koje su uklonile veliki kamen i sada se lakše diše.

Klub je odmah izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje članove, navijače i cjelokupnu javnost da je danas uplatio preostali porezni dug koji je nastao do 31.12.2018. godine.

Oglasi

Ukupan dug sa 31.12.2018. godine iznosio je 661.587,48 KM. Uplatom ovog iznosa, Klub je stekao pravo otpisa zatezne kamate u iznosu od 1.370.180,67 KM. Time je ukupan dug smanjen za preko 2 miliona KM i trenutno iznosi 1.723.266,24 KM.

Značajno smanjenje poreznog duga predstavlja veliku pobjedu našeg Kluba i Plave porodice općenito. Veliku zahvalnost dugujemo Ministru kulture i sporta Kenanu Magodi koji je pomogao Klubu da izbori ovu značajnu pobjedu. Mi svoje prijatelje nećemo nikada zaboraviti i ovom pobjedom naš Željo čvrsto ostaje na putu ozdravljenja.

Mi smo Željini, Željo je naš", stoji u saopštenju FK Željezničar.

Saopštenje FK Željezničar: Otplaćen porezni dug do 31.12.2018. godine 🔵⚪ Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje...

Posted by FK Željezničar on Thursday, June 15, 2023

Sada se Plavi u miru mogu spremati za novu sezonu.

Oglasi

Pripreme su počeli početkom ove sedmice, ranije do ostalih klubova jer ih očekuju nastupi u Evropi naredne sezone.

Plavi će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u prvom prektolu Konferencijske lige gdje neće imati status nositelja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvu evropsku utkamicu igraju 13. jula, a revanš sedam dana kasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Opet znaci gradjani Sarajeva vracaju lopovske dugove pa ce se oni hvalit da su oni sve sami.. Svaka cast, uspjeli ste u zivotu.. XD Svaki prelazni rok isti plac, iste price, ista "spasavanja".. Navukli se na budjet ko na drogu, ugasili haman i omladinske pogone, da ta djeca ne placaju sve troskove i da se neki lopov i tu nije ugradio ugasili bi sve, odavno. PS Ovaj novinar bar moze ispostovat donaciju gradjana i napisat ispravan naslov "Gradjani Sarajeva uplatili preostali porezni dug zeljeznicara", kako ga nije stid da laze i reklamira pogresne ljude. Pos*rem mu se na diplomu i na zvanje..
11 5
CASIO
Rezimski klub čmeljo
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi