Velike promjene na pecari

NK Široki Brijeg potvrdio saradnju sa novim trenerom: Prošle sezone je bio hit u evropskom fudbalu

Haris Zilić

Promjene su na klupi NK Široki Brijeg. Tim sa Pecare je imenovao novog trenera s kojim kreće u izazove u novoj sezoni, gdje Širokobriježani žele igrati ozbiljnu ulogu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine to je sigurno.

Ekipu iz Hercegovine u novoj sezoni predvodit će Marijan Budimirč ime su potvrđena ranija pisanja našeg portala.

Marijan Budimir je u centar pažnje regionalne javnosti došao nakon fenomenalnog posla kojeg je radio s juniorskim timom Hajduka, kojeg je odveo do finala omladinske Lige prvaka.

NK Široki Brijeg je i zvanično potvrdio saradnju.

"Marijan Budimir novi je trener NK Široki Brijeg. Četrdesetdvogodišnji stručnjak na Pecaru stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi HNK Hajduk Split.

Budimir je i kao igrač bio dio Hajdukove škole nogometa, iz koje se još kao kadet otisnuo u talijanski Udinese Calcio 1896, a zatim je tijekom karijere nastupao za klubove u Sloveniji, Litvi i Hrvatskoj. Od aktivnog igranja nogometa oprostio se 2014. godine kada je i formalno "okačio kopačke o klin".

Odlučio se tada za trenerski posao koji je započeo u rodnom gradu, doduše u školi nogometa RNK Split, gdje je vrlo rezultatima privukao pozornost na svoj rad i na ljeto 2016. prešao na Poljud.

U Hajdukovoj školi nogometa postupno se razvijao i čekao svoju priliku, stručno se usavršavao, između ostaloga u španjolskom Villarreal CF, da bi dočekao svoje vrijeme i potvrdu svoje kvalitete.

U ljeto 2020., nakon čak osam godina čekanja doveo je juniore Hajduka do naslova prvaka Hrvatske. No, tu nije stao s uspjesima, nego je isto učinio i sljedeće dvije sezone, a kruna svega je bila prošla sezona kada je s juniorima splitskih Bilih postao viceprvak Europe.

Ovaj trijumfalni put Hajdukovih juniora unazad tri godine zapravo je Budimirov put - koji sada nastavlja u seniorskom nogometu kao trener Širokog Brijega",stoji u saopštenju tima sa Pecare.

Široki Brijeg je najavio da će u ponedjeljak 19. juna biti i zvanična press konferencija povodom imenovanja novog trenera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg je nakon okončanja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine napravio velike rezove, a pored trenera Barbarića iz kluba je otišlo čak deset fudbalera.

Na Pecari se vrijedno radi kako bi klub ušao jači u novu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.