Ivan Zubac potpisao ugovor sa NK Široki Brijeg
FOTO: NK Široki Brijeg

Nagrada za sjajne partije u juniorskoj ekipi

Ivan Zubac potpisao ugovor sa NK Široki Brijeg

Haris Zilić

NK Široki Brijeg krenuo je lagano u pripreme za novu sezonu. Na Pecari se trenutno formira igrački kadar za narednu sezonu.

Nije tajna da će Široki Brijeg imati dosta promjena, a priliku za igru će dobiti i neki mladi igrači kako je to praksa godinama unazad.

Klub sa Pecare danas je predstavio i pojačanje, a potpis je stavio mladi napadač Ivan Zubac.

Pomenuti fudbaler je 2004. godište, pružao je sjajne partije u juniorskom timu Širokog Brijeg i stigla je danas nagrada.

"Mladi napadač Ivan Zubac, rođen 8.12. 2004. godine, potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor s NK Široki Brijeg.

Oglasi

Osamnaestogodišnji Gruđanin nogomet je počeo trenirati kao petogodišnjak u matičnom HNK Grude, odakle je kao izlazni kadet stigao u školu nogometa NK Široki Brijeg.

U protekloj sezoni postao je neizostavna karika u juniorskoj momčadi Plavo-bijelih pod trenerskom palicom Jure Ivankovića.

Ivan Zubac je igrač kakvog svaki trener želi imati, fizički snažan, borben, izrazite radne etike, željan učenja i napredovanja. Krase ga izniman osjećaj za gol i vrlo dobar udarac izvan 16 metara. Svoju „glad za golovima“ najbolje je potvrdio u netom završenoj sezoni kada je postigao 18 golova u 25 nastupa za juniorsku momčad Širokog Brijega.

„Profesionalni ugovor za svakog mladog igrača je poput ispunjenja sna. Presretan sam što mi je klub koji je na ovim prostorima jako velik i utjecajan dao priliku za dokazivanje. Nadam se kako ću se nametnuti svojim radom i upornošću, a samim time i opravdati ukazano povjerenje“, kazao je mladi Ivan Zubac.

Potpisivanje ugovora do ljeta 2028. godine pravi je dokaz kako se na njega, na Pecari, ozbiljno računa u godinama koje slijede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Zubac je svoje prvo seniorsko iskustvo sa širokobriješkim Plavo-bijelima imao prošle godine na 9. memorijalnom turniru „Blago Zadro“ u Vukovaru, a sada će kao ravnopravni član seniorske momčadi od prvoga dana priprema imati priliku pokazati sav svoj raskošni talent i kvalitetu", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

🆕✍🏻 | Ivan Zubac potpisao do ljeta 2028. Mladi napadač Ivan Zubac, rođen 8. prosinca 2004. godine, potpisao je...

Posted by NK Široki Brijeg on Monday, June 12, 2023
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi