Nevjerovatno zvuči podatak da je Demir Jakupović s ozbiljnim problemima igrao Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Demir Jakupović objavio kraj karijere

Problem sa srcem okončao karijeru poznatom licu s bh. terena: "Jedan dio mene je ugašen"

Midhat Šljivak

Poznato lice s bh. terena, 27-godišnji ofanzivac Demir Jakupović, prinuđen je okončati profesionalnu karijeru zbog problema sa srcem. Jakupoviću su problemi pronađeni tokom ljekarskog pregleda u Podgorici, gdje je trebao potpisati za Budućnost.

Demir Jakupović primoran je okončati profesionalnu karijeru. Ovom 27-godišnjem ofanzivcu su na ljekarskim pregledima otkriveni problemi sa srcem i umjesto potpisa za Budućnost iz Podgorice, on mora završiti karijeru.

Jakupović se oglasio na društvenim mrežama i jasno je da mu je ovo jedan od najtežih dana u životu.

"Dragi moji prijatelji. Ovim putem vas želim obavijestiti da sam, nažalost, primoran da se udaljim od profesionalnog fudbala", počeo je izlaganje Jakupović i nastavlja:

"Prije potpisivanja ugovora sa FK Budućnost Podgorica, na ljekarskom pregledu mi je dijagnosticirana aneurizma aorte. Nakon pregleda i traženja drugog, trećeg mišljenja, moja nada da ću se moći dalje dokazivati na terenu je nažalost nestala."

"Jedan dio mene je ugašen, ali ću se uvijek boriti i tražiti rješenje za svaki problem. Imam potrebu da vam se svima zahvalim na podršci svih ovih godina i vidimo se bar na tribinama", poruka je ovog fudbalera.

Demir Jakupović je proteklu sezonu proveo u redovima Igmana iz Konjica. Nastupio je u 28 utakmica i imao je učinak od četiri gola i četiri asistencije.

Prije igmana igrao je za prijedorski Rudar, banjalučki Borac, NK Jajce i Podgrmeč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nevjerovatno je zaista da u bh. klubovima nisu uspjeli otkriti problem sa srcem ovom fudbaleru i to je on na terenu mogao platiti životom.

Sreća u nesreći je da mu je problem sa srcem otkriven tokom ljekarskog pregleda u Podgorici, ali nažalost jedna karijera je morala biti okončana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.