Radovi počeli: Postavljaju se reflektori na stadionu Igmana u Konjicu

Novi infrastrukturni projekat

Radovi počeli: Postavljaju se reflektori na stadionu Igmana u Konjicu

Eldar Ganibegović

FK Igman Konjic drugu sezonu u nizu igrat će u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u toku pauze između ove dvije sezone na stadionu ovog bh. tima je itekako radno.

Igman iz Konjica minule je sezone bio debitant u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Borio se za ostanak do posljednjeg kola i na kraju uspio da ga izbori.

Koliko je Igman zapravo bio dobar i atraktivan govori i to da su imali drugog najboljeg strijelca lige, Mirsada Ramića, dok je Elvir Duraković u dresu ovog kluba uspio da se izbori za mjesto na rezervnom spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Problemi su pratili Igman na startu sezone, s obzirom na to da zbog loših infrastrukturnih uslova nisu mogli igrati na svom stadionu u Konjicu.

Tako je domaći teren Igmana tokom jesenjeg dijela sezone bio stadion Mladosti u kakanjskom naselju Doboj, gdje su igrali koliko i kako su mogli.

Oglasi

Ipak, na otvaranju proljetnog dijela sezone Igman je zaigrao na svom stadionu u Konjicu, te na premijernom meču skinuo skalp Željezničaru savladavši ga 3:1.

Nakon završene sezone u kojoj je Igman do posljednjeg kola zajedno s još pet klubova bio bitku za ostanak, stižu nove lijepe vijesti za navijače ovog kluba.

Naime, kako je objavio i sam klub, na stadionu u Konjicu počeli su radovi i uskoro će biti postavljeni reflektori.

"Obavještavamo javnost da je dana 14.06.2023. godine naš klub počeo sa pripremnim radovima za postavljanje reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu uz podršku Grada Konjica.

Trenutno je u toku izvođenje inženjersko-geoloških i geomehaničkih istražnih radova potrebnih za izradu elaborata na nivou Misije G21", objavljeno je danas na Facebook stranici Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0pdJySp1wV6CMWkE6ZfAGh4bUH6Td5vr1d48v6tAu7sT6wVHhup4HiAyRSbJ8ZJnyl&id=100057231799046[/facebook]

Tako ćemo naredne sezone neke utakmice u Konjicu moći gledati i u večernjem terminu, što sigurno raduje ljubitelje fudbala iz Konjica, te sve navijače Igmana. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
iskopali jednu rupu za semafor pa odmah stavili na internet! aferim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti