Foto: FK Igman Konjic - Facebook

Hebibović i Drljević ostaju

Prinove ne, ali pojačanja itekako da: Igman produžio ugovore s dva vrlo bitna igrača · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Igman danas je ozvaničio produženje ugovora s dva igrača, a u pitanju su fudbaleri koji nose i kapitensku traku Premijerligaša iz Konjica.

Nakon što su prije nekoliko dana ugovore s Igmanom produžili Aldin Ćeman i Amir Velić, danas je klub iz Konjica ozvaničio nastavak saradnje s još dva važna igrača. 

U pitanju su Anel Hebibović i Amer Drljević, standardni članovi postave Igmana i dva kapitena ekipe. Drljević je zamjenik Hebiboviću.

Obojica su potpisali nove dvogodišnje ugovore, odnosno do ljeta 2025. godine. Potvrdio je to Igman na svojoj Facebook stranici. 

U minuloj sezoni Hebibović je u dresu Igmana nastupio 29 puta, a Drljević dva puta manje, što dovoljno govori o tome koliko su ova dva igrača bitna za ovaj tim.

Podsjetimo, Igman se do posljednjeg kola zajedno s još pet ekipa borio za ostanak u ligi, te je na kraju uspio u tome i drugu sezonu u nizu će igrati u elitnom rangu bh. fudbala.

O tome kako je Igman igrao, dovoljno govori i činjenica da su kao tim koji se borio za ostanak imali drugog strijelca lige (Mirsad Ramić), a Elvir Duraković još kao igrač Igmana stavljen je na rezervni spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo šta će Igman moći naredne sezone koja starta u julu, no jasno je da su sada mnogo iskusniji i da su ambicije još veće nego li prethodne sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.