Foto: FK Igman Konjic - Facebook

Čubrilo potpisao

Igman doveo zamjenu za Elvira Durakovića · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Igman Konjic ostao je bez ponajboljeg igrača, Elvira Durakovića, koji je potpisao za FK Sarajevo, a sada je u Konjic stigla zamjena za njega.

Iako se borio za ostanak do posljednjeg kola, Igman iz Konjica bio je dosta dobar prethodne sezone, a o njihovim igrama najbolje govori i to da su u svojim redovima imali dva ponajbolja igrača lige.

Mirsad Ramić bio je drugi strijelac na kraju sezone, dok je lijevi bek Elvir Duraković zaradio mjesto na rezervnom spisku fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je na kraju otišao put Koševa i potpisao za FK Sarajevo, a Igman je danas predstavio igrača koji bi trebao biti njegova zamjena.

U pitanju je Marko Čubrilo koji je s Igmanom potpisao ugovor do lejta 2024. godine, odnosno do kraja iduće sezone, kako je potvrdio Igman.

Prethodne sezone ovaj 25-godišnjak nosio je dres Leotara. Ukupno je za taj klub nastupio 42 puta i podijelio osam asistencija.

Ranije u karijeri igrao je još za Mladost GAT, Dinamo Vranje, Dobanovce, Žarkovo, Domžale, Radnik iz Surdulice, Teleoptik i Partizan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo kako će se snaći u Konjicu, no sigurno je da se od njega mnogo očekuje s obzirom na to da je minule sezone sa sedam asistencija bio jedan od najboljih asistenata lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.