Barca koketira sa zvijezdom Bavaraca

Predsjednik Bayerna otvoreno se obratio Barceloni: "Zašto to radite?"

Edmir Škorić

Prvi čovjek Bayerna, Herbert Hainer, smatra da nije u redu to što Barcelona koketira sa igračem koji ima ugovor s Bavarcima.

Barcin trener Xavi Hernandez (43) u nekoliko je navrata govorio o Joshui Kimmichu, sjajnom veznjaku Bayerna kojeg bi očito želio vidjeti u dresu svog tima.

"Kimmich ima ugovor, pa ako postoje otvorena vrata, rado bismo pregovarali. Govorimo o imenima koja su broj jedan na svojim pozicijama, (Martin) Zubimendi i Kimmich, koji je super vrhunski igrač".

Kasnije je u intervjuu s novinarom Gerardom Romerom dodao: „Razgovarao sam s Joshuom u Kataru. Upoznali smo se na jednom događaju. Rekao je da je moj obožavatelj. Pod ugovorom je s Bayernom, pa sve ovisi o njemu. Ali pogledajte Lewandowskog. Želio je doći k nama, zašto ne bi i Joshua?".

"Mundo Deportivo" je pisao da će Kimmich ozbiljno razmisliti o novoj avanturi izvan Bundeslige. U prilog prelasku u Barcelonu govorila bi i činjenica da poznaje Roberta Lewandowskog (34) iz vremena u Bayernu i Marc-Andrea ter Stegena (31) iz reprezentacije.

Osim toga, Lewandowski je savjetovao Kimmichu da napravi promjenu: "Vrijedi doći u Barcelonu. Atmosfera ovdje je vrlo drugačija od one koju doživljavate u Bayernu. To su dva velika kluba, ali iskustvo i izazov su drugačiji", poručio je Lewandowski svom bivšem saigraču.

Kimmich se smatra kamenom temeljcem u "novoj" ekipi Thomasa Tuchela (49), nije na prodaju i trebao bi ostati jedna od uzdanica njemačkog šampiona i narednih sezona.

Herbertu Haineru kao predsjedniku Bayerna nimalo nije pravo što u Barceloni otvoreno govore o Kimmichu koji je s Bayernom ugovorom vezan do 2025. godine.

"Zašto to Barca radi? Ne razumijem zašto otvoreno i ofanzivno 'koketira' s našim igračem. Joshua Kimmich je apsolutni kamen temeljac za nas. On je sigurno u našim planovima za budućnost", rekao je Hainer.

On je također nagovijestio ostanak Lucasa Hernandeza, iako se defanzivac spominje kao pojačanje PSG-a ovog ljeta.

"Lucas Hernandez je zanimljiv igrač za nas. Izuzetno je kvalitetan i ima veliko srce. Saznao sam za interes PSG-a, ali želimo ga zadržati".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, očekuje se dosta promjena tokom ljetnih mjeseci u Bavarskoj, iako se još uvijek ne nazire neko veliko pojačanje. Za sada je došao jedino Laimer iz Leipziga.

Ono što je prioritet Bayernu je dovođenje napadača, a ovo su igrači koji su na transfer listi: Randal Kolo-Muani (Eintracht), Dušan Vlahović (Juventus), Harry Kane (Tottenham), Victor Osimhen (Napoli).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.