Osvojio sve s Mancehster Cityjem, pa odlučio da ide u Bayern

Walker na izlaznim vratima Etihada

Osvojio sve s Mancehster Cityjem, pa odlučio da ide u Bayern

Edmir Škorić

Nakon nevjerovatne sezone u kojoj je sa Manchester Cityjem osvojio apsolutno sve, Kyle Walker nalazi se na izlaznim vratima Etihada.

Kyleu Walkeru ugovor sa Cityjem ističe u ljeto 2024. godine, a The Athletic uvjerava da ga Građani žele prodati kako bi izbjegli da kao slobodan igrač na kraju sezone 2023/24 napusti klub.

Walker ima 33 godine i još uvijek nije za staro gvožđe, što uostalom govori i činjenica da bi njegov novi klub mogao biti Bayern Minhen.

Prelazak na Allianz Arenu mogao bi odgovarati svim stranama, dok bi Walker postao treći igrač koji je City zamijenio Bayernom. Prethodno su to učinili Leroy Sane i Joao Cancelo.

Sane je u Bayern došao 2020. godine nakon četiri godine provedene na Etihadu, dok je Cancelo u januaru došao na posudbu.

Oglasi

Što se Walkera tiče, on je nezadovoljan minutažom koju je dobijao. Protiv Bayerna je u dvomeču odigrao samo dvije minute, dok je protiv Intera u finalu Lige prvaka kasno ušao u igru.

Bayernov trener Thomas Tuchel nada se novom desnom beku budući da Benjamin Pavard ne namjerava produžiti ugovor .

Walker je upisao 254 nastupa za City otkako se pridružio klubu za 45 miliona funti 2017., dok je prethodno kao iugrač Tottenhama odigrao 229 utakmica.

Veteran je povezivan sa senzacionalnim transferom u redove novog premierligaša Sheffielda Uniteda, u kojem je ponikao, , ali sjajna svjetla Bavarske mogla bi se pokazati previše primamljivima za njega.

Bayern nije uspio impresionirati prošle sezone unatoč osvajanju 11. uzastopne titule Bundeslige, što je odlučeno tek posljednjeg kola sezone. Tuchel je zamijenio Juliana Nagelsmanna na čelu u martu nakon što je ovaj dobio otkaz unatoč pristojnim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bavarski tim je već angažovao veznjaka Austrije Konrada Laimera iz rivala Leipziga nakon što mu je istekao ugovor. A Walker bi mogao napraviti još jednu povoljnu akviziciju, iako je jasno da još ima posla prije nego što Bayern i City postignu dogovor.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ko je odlučio , pa u ovaj Bayern može samo laimer doci ....brisite stranicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti