Dok cijeli svijet govori o Messiju, Bayern u tišini večeras završio veliki transfer

Portugalac pred potpisom

Dok cijeli svijet govori o Messiju, Bayern u tišini večeras završio veliki transfer

E. Škorić

Kažu ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se i to je ono što je učinio dojučerašnji nogometaš dortmundske Borussije.

Fabrizio Romano izvještava da se 29-godišnji portugalski lijevi bek pridružio njemačkom prvaku Bayern Minhenu iz viceprvaka Borussije Dortmund.

Njemu je ovog ljeta istekao ugovor i odlučio je da pređe u redove velikog rivala. Interesantno je, međutim, da je pregovarao sa Bayernom Borussiji iza leđa, dok se dortmundski klub borio s Bavarcima za titulu.

Nakon drame u posljednjem kolu, Borussia je ostala bez titule, a Bayern je 11. put uzastopno osvojio prvenstvo Njemačke. Guerreiro se nada da će i on naredne sezone slaviti sa novim saigračima.

Ugovor je na tri godine i čeka se ljekarski pregled, nakon čega će biti zvanično predstavljanje Portugalca na Allianz-Areni.

Oglasi

Rodom iz okolice Pariza, Guerreiro je proteklih sedam sezona proveo u Dortmundu. U Bundesligi je nastupio 162 puta, uključujući 27 ove sezone. Tokom svog vremena u klubu, Guerreiro je osvojio dva DFB-Pokala.

Na međunarodnoj razini, Guerreiro je igrao 62 meča za Portugal i pojavio se na dva Svjetska prvenstva.

Ono što ga krasi je mogućnost igrača na poziciji lijevog beka i u veznom redu, a Bayern bi sada mogao razmišljati čak i o prodaji Alphonsa Daviesa u redove Real Madrida.

Davies je navodno nezadovoljan i namjerava promijeniti klub, a svjestan da postoji snažan interes iz Madrida. Istovremeno, Bayern bi volio da prodajom Kanađanina stekne dodatna novčana sredstva za neke nove akvizicije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Declan Rice, veznjak iz West Hama, mogao bi postati najskuplje pojačanje u historiji Bayerna i njegova vrijednost je negdje oko 100 miliona eura. Istovremeno Bavarci tragaju za napadačem koji će konačno donijeti prevagu i na pravi način nadoknaditi izostanak Roberta Lewandowskog.

Kada je Poljak prešao u Barcelonu prošlog ljeta, u Bayernu su smatrali da ga neće biti teško nadomjestiti, ali to se očito ispostavilo pogreškom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bajern po starom samo kradu iza leđa igrače imaju pare imaju moć zato ih nikad nisam volio
1 0
sloboda2
Leimer novi igrac Bayerna, ugovor do 2027!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi