Desni bek u Mađarskoj

Branimir Cipetić našao novi klub i poručuje: "Dobra prilika da se vratim u reprezentaciju"

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Branimir Cipetić (28) od danas je novi igrač mađarske Kisvarde. Ovaj desni bek napustio je zagrebačku Lokomotivu i potpisao je ugovor sa šestoplasiranom ekipom mađarskog prvenstva u prošloj sezoni.

Branimir Cipetić karijeru nastavlja u Mađarskoj. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine dogovorio je saradnju s ekipom Kisvarde s kojom je danas zvanično potpisao ugovor.

Cipetić je istakao veliko zadovoljstvo što je stigao u novi klub i ističe da mu je bio plan da se okuša u novoj sredini.

"Sretan sam zbog potpisa za Kisvardu. Ekipu poznajem, pratio sam rezultate u posljednje dvije-tri godine i znam da se igrala Evropa i da je uloga u prvenstvu Mađarske sve veća", rekao je Cipetić i dodaje:

"Za mene je dolazak u novu sredinu izazov. Nadam se da ću opravdati povjerenje i pomoći timu da ispuni ciljeve. Imao sam plan zaigrati u Mađarskoj ili Poljskoj. Uspio sam u tome i igrat ću za bolji tim i u jačoj ligi od Hrvatske".

Želja ovog 28-godišnjeg fudbalera je povratak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Smatra da potpisom za Kisvardu ima velike šanse u tome.

"Ovaj transfer sigurno će privući pažnju u Bosni i Hercegovini i imat ću mnogo veću šansu da ponovo zaslužim poziv u reprezentaciju", rekao je na predstavljanju Cipetić.

On je zadužio dres s brojem 14 i već sutra će odraditi prvi trening se ekipom. Ne bi trebao imati problema da se uklopi jer su u ovom timu već Aleksandar Jovičić, Jasmin Mešanović i Enes Alić.

Branimir Cipetić karijeru je počeo u splitskom Hajduku, a preko španskih niželigaša je 2019. godine došao do Širokog Brijega gdje je igrao najbolji fudbal karijere.

Odlični nastupi donijeli su mu poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali i transfer u zagrebačku Lokomotivu, gdje je prošle sezone upisao tri asistencije u 36 nastupa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Cipetić je odigrao sedam utakmica. Debitovao je u remiju protiv Italije 2020. godine, a pozive je dobijao sve do dolaska Faruka Hadžibegića na klupu Zmajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.