Mešanović strijelac u trijumfu Kisvarde

Protiv Vasasa

Mešanović strijelac u trijumfu Kisvarde

H. Zilić

Bliži se i kraj prvenstva u Mađarskoj OTP Bank ligi. Ovaj vikend se igraju utakmice 32. kola, a naredni vikend posljednjeg 33. kola.

U Mađarskoj je jasno da je prvak Ferencvaros, Kecksemeti kao drugoplasirani ide u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, tamo će im se pridružiti i osvajač Kupa ekipa Zalaegerszega.

U posljednjem kolu Puskas Academy, Paks i Debrecen će se boriti za treće mjesto i posljednje koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Društvo najboljih napušta Vasas, a Honved i MOL Fehervar će u posljednjem kolu dati odgovor ko je druga ekipa koja ispada. Neočekivano u teškoj poziciji se našao bivši prvak MOL Fehervar za koji igra naš Kenan Kodro.

Dok Fehervar i Kodro imaju tešku sezonu, Kisvarda i Jasmin Mešanović imaju solidnu sezonu.

Kisvarda je u sredini tabele, a otvorili su 32. kolo večerašnjim trijumfom protiv Vasasa rezultatom 2:1.

Oglasi

Jedan od strijelaca za Kisvardu bio je i naš Jasmin Mešanović, pogodio je mrežu gostiju iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Strijelac za Kisvardu bio je još Matheus u 47. minuti, a za goste pogodio je Berecz u 39. minuti susreta.

Što se tiče Jasmina Mešanovića on je ove sezone jedan od najboljih fudbalera Kisvarde koja ima 43 boda na šestoj poziciji kolo prije kraja.

Naš napadač je ove sezone postigao osam golova i najbolji je strijelac tima.

Očekuje nas uzbuđenje i u finišu mađarskog prvenstva.

Top Komentari

gh0ast
Ni Messi mu nije ravan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi