Sezona tek završena, a Jasmin Mešanović nije mogao ni sanjati ljepši poziv i nagradu

Zaslužio odličnim igrama

Sezona tek završena, a Jasmin Mešanović nije mogao ni sanjati ljepši poziv i nagradu · Zvanično

E. Čaušević

Bh. napadač Jasmin Mešanović iza sebe ima još jednu veoma dobru sezonu u dresu mađarske Kisvarde, a iako je tek prošlog vikenda završena sezona iz ovog kluba su odlučili da nagrade Mešanovića na najbolji način.

Mešanović je u Kisvardu stigao na ljeto 2021. godine nakon polusezone u Sarajevu. Koševo je napustio kao slobodan igrač, a odlučio se da karijeru nastavi u Mađarskoj što se pokazalo kao dobar potez.

Ovaj 31-godišnji napadač je ove sezone jedan od ponajboljih igrača Kisvarde, a sjajnim igrama i zalaganjem izborio se i za kapitensku traku.

Također, nagrađen je nedavno i pozivom u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no prava nagrada stigla je na kraju ove sezone.

Kisvarda je za vikend u posljednjem kolu poražena od Kecskemetija (1:0) čime je spuštena zavjesa na ovu sezonu. No, samo nekoliko dana nakon toga Mešanović je dobio poziv čelnika kluba i nagrađen je za svoje dobre igre.

Oglasi

Naime, bh. napadač produžio je ugovor s Kisvardom, te je stavio potpis na novi dvogodišnji ugovor s kojim je postao najplaćeniji igrač kluba. 

Mešanović je imao ugovor do kraja ove sezone, ali čelnici mađarskog kluba nisu ništa prepustili slučaju i odlučili su se osigurati odmah na kraju sezone i s bh. napadačem produžiti saradnju na još dvije sezone.

Jasmin Mešanović - SportSport.ba

Iskusni napadač je u minuloj sezoni u dresu mađarske Kisvarde u svim takmičenjima upisao 39 nastupa, zabio je devet golova i dodao tri asistencije.

Poznato je da je Mešanović ponikao u tuzlanskoj Slobodi, a pored Kisvarde u karijeri je još igrao za Čelik, Osijek, Zrinjski, Maribor i Sarajevo.

Kisvarda je sezonu završila u sredini tabele na šestoj poziciji sa 43 osvojena boda.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Gledaj HUSARE..SELJAK NA KVADRAT..CERTIFICIRANI PAPAK..
1 0
SamoSiroki
Husara gospodin u odjelu ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi