Rođeni večeras startaju s pripremama

Stiže na prozivku u Mostar: Demir Peco se vraća u Velež

Endin Čaušević

Klubovi u Bosni i Hercegovini rade punom parom na početku priprema za novu sezonu, a jasno je da će biti u većini ekipa dosta promjena u igračkom kadru. Za pojačanjima traga i mostarski Velež, a povratnik na stadion Rođeni će gotovo sigurno biti Demir Peco.

Već sada je jasno da će Rođeni napraviti dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu, a već nekoliko novih napadač stiglo je u mostarski klub.

No, sigurno je da će Velež pokušati što bolje iskoristiti ljetni prelazni rok da pojača ekipu i u idućoj sezoni bori se za gornji dio tabele.

Kako nam je potvrđeno u Velež će se vratiti i Demir Peco koji je drugi dio prošle sezone proveo u dresu dobojske Sloge gdje je igrao na posudbi iz Varaždina.

Peco je s Varaždinom imao ugovor do kraja sezone, a po isteku posudbe u Slogi postao je slobodan fudbaler.

Ovaj 26-godišnjak odlučio je da se vrati u Velež i večeras će se pojaviti na prozivci Rođenih na startu priprema za novu sezonu Premijer lige.

Peco je ponikao u dresu Veleža u kojem je prošao omladinske kategorije. Prvi put Velež je napustio na ljeto 2016. godine kada je otišao u Radnik iz Bijeljine gdje je imao nekoliko dobrih sezona.

U oktobru 2020. godine prelazi u Varaždin, a zanimljivo da je igrao nakon toga u Veležu na posudbi od ljeta 2021. do ljeta 2022. godine.

Peco je u minuloj sezoni u dresu Sloge upisao 12 nastupa. Također, u prvom dijelu sezone HNL-a odigrao je i osam mečeva za Varaždin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 26-godišnjak je u dosadašnjoj karijeri u dresu Veleža odigrao 48 utakmica, zabio je dva gola i dodao dvije asistencije i sigurno da se očekuje da u novoj sezoni Peco opravda ulogu pojačanja.

Podsjećamo, Nedim Jusufbegović će večeras u 19 sati održati prozivku igrača, a nakon toga će fudbaleri Veleža odraditi i prvi trening.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti