Velike vijesti za FK Velež stigle iz Olova: Rođeni su opet tamo gdje im je i mjesto!

Završnica Omladinske lige FBiH za juniore

Velike vijesti za FK Velež stigle iz Olova: Rođeni su opet tamo gdje im je i mjesto!

A. Čaušević

Omladinski pogon FK Veleža je najavljen kao jedan od stubova mostarskog kluba, a nakon dvije sezone u nižim rangovima konačno je izborena promocija.

Juniori Veleža su prije dvije godine ispali iz Premijer lige, prošle sezonu su zaustavljeni u doigravanju od viteškog Romarija, ali ovaj put play-off je bio sretan za Rođene.

Nakon što su u polufinalu bili bolji ilidžanskog Igmana izabranici Amela Jazvina su sa visokih 4:1 pobijedili Zvijezdu iz Gradačca te tako izborili plasman u Premijer ligu.

Poslije prvog poluvremena Velež je imao minimalnu prednost golom Jogunovića i to u posljednjim momentima.

U nastavku Zvijezda je ta koja je postigla prvi gol i stvari je vratila na početak, ali snage za preokret ekipa iz Gradačca nije imala.

Oglasi

Ipak, u završnici su Rođeni pokazali kvalitet više te su sa tri gola finalni meč doigravanja riješili u svoju korist te su zasluženo opet u društvu najboljih, odnosno tamo gdje im je i mjesto.

U na kraju ubjedljivoj pobjedu dvostruki strijelac u nastavku meča bio je Kuko, dok je jedan gol dodao i Puce.

Povratak u Premijer ligu je svakako velika stvar za sve u FK Velež jer je jedan od važnijih strateških planova za naredni period oslanjanje na igrače iz vlastitog pogona.

Neki od igrača poput Šikala su standardni prvotimci Rođenih, dok je još nekoliko juniora poput današnjeg strijelca Puce dobilo priliku da se okuša u seniorskom fudbalu u proljetnom dijelu minule sezone.

FK Velež - NK Zvijezda 4:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Velež: Nanić, Halilović, Gosto, Jogunović, Abaza, Mehić, Šikalo, Kuko, Puce, Rebac, Kadrić.

NK Zvijezda: Kertić, Hadžijalić, Begović, Duraković, Agić, Zaketović, Hasanović, Duraković, Spahić, Bilajac, Osmić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ja mislio da su se davno rasformirali.
2 4
user1676312914
Bravo rođeni! Bit će Puce veliki igrač.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi